Zonder een goede vrieskast wordt de zomer een ramp!

0
342

Heb je een ijssalon? Dan weet je dat het de komende maanden héél hard werken wordt om alle klanten te bedienen en om alle verse soorten ijs weer te maken. Je moet er dan niet aan denken dat je een vrieskast hebt die hapert, of gewoon niet goed werkt. Gesmolten ijs verkoopt immers lang niet zo goed als bevroren ijs. En als de vrieskast te hard vriest, kunnen ijskristallen je producten verpesten. Een goede vrieskast maakt dus echt het verschil. Weet je zeker dat jouw oude vriezer het nog goed doet of twijfel je? Je kunt dan maar beter het zekere voor het onzekere nemen en een nieuwe vrieskast bestellen.

Een nieuwe vrieskast maakt een groot verschil

Niet alleen kun je er bij een nieuwe vrieskast op vertrouwen dat deze zijn werk goed doet, een goede vriezer kan je ook nog eens veel geld besparen. Kies een exemplaar dat maar weinig stroom verbruikt en zorg er zo voor dat je op die manier al geld verdient. De ijsverkopen zullen ook beter lopen op het moment dat je een spiksplinternieuw exemplaar hebt staan. Mensen kiezen liever voor voedsel uit een heerlijk schone, nieuwe, glimmende, vriezer dan uit een oud exemplaar.

Een glazen deur of deksel zorgt voor energiebesparing

Doordat je, als je kiest voor een vrieskast met glazen deksel of deur hebt staan, je niet telkens de deur of het deksel hoeft te openen om te zien wat erin zit. Dat werkt heel handig en zorgt voor een flinke energiebesparing. De vriezer hoeft niet telkens weer aan te slaan om de warmte buiten te houden. Laat je klanten kiezen met de deur dicht en pak dan in één keer zoveel mogelijk spullen. De deur hoeft dan veel minder vaak en veel korter open en dat zorgt voor een meer constante temperatuur in de vriezer. Je voorkomt zo ook de vorming van ijskristallen en gesmolten ijs.

Maak de vriezer regelmatig helemaal schoon

Dat je niet na iedere werkdag de vriezer compleet ontdooit, leeghaalt en schoonmaakt, dat snapt iedereen. Maar dat wil nog niet zeggen dat je je vriezer niet dagelijks hoeft schoon te maken. Zeker met schepijs wordt er nog wel eens geknoeid en behalve dat dat geen fraai gezicht is, is het ook nog eens niet hygiënisch. Voedselveiligheid moet bij ieder horecabedrijf hoog in het vaandel staan en dus ook in jouw ijssalon. Door de vriezer dagelijks schoon te maken en regelmatig te ontdooien en weer te laten vriezen, zorg je voor een flinke verbetering van de voedselveiligheid.