Zo verdubbel jij je geld!

0
381

De meeste mensen vinden het prettig om maandelijks geld aan de kant te zetten. Na enkele jaren kan er aardig wat geld op de rekening staan. Sterker nog, bij veel huishoudens staat er zo veel geld op de rekening dat ze een groot gedeelte hiervan de komende jaren niet nodig zullen hebben. Je hebt hierbij twee keuzes. Zo kun je ervoor kiezen om het geld ‘veilig’ op de bankrekening te laten staan, maar je kunt er ook voor kiezen om van je geld nog meer te maken. In dit artikel leggen we een aantal mogelijkheden uit waarmee jij je vermogen kunt laten toenemen. 

 

Waarom is het niet verstandig om al je geld op de spaarrekening te laten staan?

 

Vanaf kleins af aan worden we opgegroeid met de gedachte dat je het beste geld kunt sparen en dit apart moet zetten. Echter, tegenwoordig is dit geen interessante optie want de waarde neemt na verloop van tijd af. Zo is er jaarlijks sprake van inflatie en betaal je in sommige gevallen ook nog negatieve rente. Een ander nadeel is dat je vanaf een bepaald vermogen ook nog belasting moet betalen over je geld. Om te voorkomen dat je geld na zo’n 15-20 jaar nog maar de helft waard is, kun je het geld investeren. Door op de juiste manier te investeren neemt je vermogen met 100% toe in 15-20 jaar. Het verschil in koopkracht is een factor 4!

 

Beleg je geld!

 

Het is uiteraard altijd verstandig om een bepaald bedrag op je spaarrekening te laten staan. Mocht er een onverwachte situatie optreden, dan kun je hier op terugvallen. Echter, het overige gedeelte zou je eventueel kunnen beleggen. Waarin je het precies wilt beleggen is uiteraard erg persoonsgebonden. Zo gelooft de ene persoon in de Bitcoin, terwijl de ander liever aandelen koopt van Apple. Over het algemeen geldt dat je het beste zoveel mogelijk verschillende aandelen kunt kopen. Je spreidt daarmee het risico en verkleint dus de kans dat je geld verliest. Mocht je geld willen beleggen, dan is het belangrijk dat je de juiste broker kiest. Een erg geliefde broker hiervoor is de Nsbroker

 

Naast Nsbroker is het ook de moeite waard om te kijken of XTB iets voor jou is. Dit is een broker waar je met CFD’s kunt handelen. Let er wel op dat dit een andere tak van sport is en je hier je vermogen met de verkeerde aanpak snel kunt verliezen. Lees je daarom vooraf goed in en voorkom dit.