Zo scoor je voordelige zakelijke energie als zzp’er

0
504

Het maakt niet uit wat voor een ondernemer je bent; wanneer je over een eigen pand of ruimte beschikt waar je werkt, mag je gebruik maken van zakelijke energie. Voor zelfstandige ondernemers zonder personeel betekent dat dat je een contract omtrent zakelijke energie zzp af moet nemen. Omdat geen enkele ondernemer graag te veel betaalt voor zijn of haar zakelijke energiecontract lees je in dit artikel enkele tips waarmee je een zo voordelig mogelijk energiecontract kunt scoren. In tijden van stijgende energietarieven is dat voor menig ondernemer meer dan welkom.

Stap over op nieuw energiecontract op het moment dat dat kan

Wat veel zzp’ers bijvoorbeeld niet weten, is dat zij altijd voordeliger uit zijn wanneer je overstapt op een nieuw energiecontract op het moment dat dat mag. Veel ondernemers blijven hangen bij een zakelijk energiebedrijf wanneer ze tevreden zijn met het energiecontract dat ze op dat moment hebben. Wat ook wel eens gebeurt, is dat ze het vergeten om de overstap te maken. In eerste instantie is dat niet heel spannend, maar je moet wel weten dat je op die manier sowieso te veel betaalt voor je zakelijke energiecontract. Wil je het meest voordelige energietarief van dat moment betalen? Onderneem dan altijd actie op het moment dat dat kan, dus zodra de opzegtermijn in is gegaan en voordat de einddatum verstreken is. Er is altijd wel een ander energiebedrijf te vinden dat op dat moment een betere energiedeal voor jou in petto heeft. Wat je natuurlijk ook altijd nog kunt doen, is contact opnemen met je huidige energieleverancier op het moment dat je contract bijna afloopt. Wie weet kunnen ze je een nieuwe aanbieding aanbieden.

Begin met zakelijk energie vergelijken voor goede deal

Nu je weet dat je in ieder geval iets moet doen, is het ook goed om te weten waar je zo snel een nieuw zakelijk energiecontract vandaan haalt. Gelukkig hoef je niet zelf op zoek te gaan; dat kan een zakelijke energievergelijker voor je doen. Een zakelijke energievergelijker is een handige online tool die op basis van jouw wensen en jaarlijkse energieverbruik op zoek gaat naar een nieuw zakelijk energiecontract. Je vindt zo’n vergelijker op energie-zakelijk.nl waar je direct mee kunt beginnen. Het gebruiken van een zakelijke energievergelijker is gratis en kost heel weinig tijd. Wel moet je vooraf weten of je voor grijze of groene stroom wil gaan en of je een voorkeur hebt voor een flexibel of vast energietarief. Ook moet je alvast de gegevens van je jaarlijkse energieverbruik opzoeken. Vervolgens gaat de energievergelijker met die gegevens en je wensen op zoek naar meerdere aanbiedingen. Omdat deze tool onafhankelijk is, krijg je altijd het meest complete aanbod van dat moment te zien. Dat scheelt, want dat betekent dat je niet verder hoeft te zoeken.

Voordelige zakelijke energie door je eigen groene stroom opwekken

Wat je tot slot kunt doen als zelfstandig ondernemer is de overstap maken op zonnepanelen om je eigen groene stroom mee op te wekken. Steeds meer mensen in Nederland schaffen zonnepanelen aan om zo een steentje bij te dragen aan een beter milieu en om geld te besparen op de energierekening. Hoe dat laatste precies zit? Simpel: met zonnepanelen wek je je eigen groene stroom op uit de zon. Omdat zonnestralen niks kosten, houdt dat in dat je al die tijd gebruik maakt van gratis energie. Natuurlijk heb je daarvoor wel eerst een investering moeten doen, maar die investering heb je er op deze manier al binnen acht tot tien jaar uit. Hierbij moet je onthouden dat zonnepanelen gemiddeld 20 tot 25 jaar meegaan en je profiteert tien tot vijftien jaar van gratis stroom die ook nog eens duurzaam is. Dat mag je gerust een win-winsituatie noemen.