zo schiet je de mooiste kiekjes

0
411

Tegenwoordig heeft iedereen een camera op zak, en daar maakt iedereen dan ook dankbaar gebruik van. Een wereld zonder fotografie is niet meer voor te stellen. Werkelijk iedereen maakt tegenwoordig foto’s, toch kan niet iedereen “fotograferen”. Bij een echt goede foto komt namelijk wel het een en ander kijken. En het leuke is, met deze tips maak jij in een keer jou fotografie skills een stuk beter! Lees dus snel verder en ontdek wat jij allemaal kan doen om de mooiste foto’s te schieten!

Zoomen met je benen

Inzoomen met je camera is natuurlijk soms noodzakelijk voor als je net wat dichterbij je onderwerp wil komen, maar eigenlijk hoef je bijna nooit in te zoomen voor dagelijkse foto’s. sterker nog, het maakt vaak je foto’s minder mooi! Vooral wanneer je foto’s maakt op een mobiele telefoon! Probeer daarom altijd zoveel mogelijk zelf te bewegen. Hierdoor ben je tevens ook meer berust op je onderwerp! Ook verlies je geen beeldkwaliteit en je zal zelf al snel ondervinden dat het een stuk makkelijker is om je eigen positie te veranderen dan te klooien met een zoomfunctie.

Gebruik je raster!

Voor een beginnende fotograaf is dit echt praktisch onmisbaar. Je kan je raster gemakkelijk aanzetten op zo’n beetje alle telefoons en camera’s. de rasterlijnen maken het gemakkelijk om de ideale compositie voor jou foto te vinden. Zo heb je altijd je onderwerp mooi evenredig in beeld. Probeer het maar eens de volgende keer dat je een foto voor een vriend of vriendin wil maken. Zorg dat hun ogen in lijn zijn met de bovenste horizontale rasterlijn en je zal zien dat je foto meteen een stuk beter oogt!

Investeer in een “echte” camera

Natuurlijk is de camera van je mobiele telefoon ontzettend handig en schiet hij ook nog eens mooie scherpe foto’s, het is toch niets vergeleken met een goede digitale camera of spiegelreflex. Een mooie fotocamera is dan wellicht een hele investering, maar als je enthousiast bent geworden over fotografie door foto’s te maken met je mobiel zal er een totaal nieuwe wereld voor je open gaan. Je foto’s hebben zoveel meer diepte, kleur en contrast! Ook kan je met een fotocamera meer experimenteren, zo kan je bijvoorbeeld handmatig je sluitertijd en diafragma aanpassen en zo de lichtinval manipuleren. Ook heb je keuze uit superveel verschillende cameralenzen die elk een ander effect zullen hebben op hoe je foto’s eruit zien! Overweeg dus eens om toch die sprong in het diepe te wagen en er gewoon voor te gaan!