Zes tips voor je stedentrip naar Barcelona

0
401

Op menig bucket list te vinden: een stedentrip Barcelona! Barcelona ligt in het oosten van Spanje en is de hoofdstad van de regio Catalonië. Het is een levendige stad, met fantastische stranden, Gaudi-architectuur, maar ook een heerlijke gastronomische keuken. Of het nu je eerste bezoek is of je honderdste, dit zijn de beste reistips!

#1 Geniet van gratis museumdagen

Net als in Parijs kunnen bezoekers van Barcelona op bepaalde dagen profiteren van een gratis museumbezoek. In Barcelona is dat de eerste zondag van de maand. Als je dus met een beperkt budget naar Barcelona gaat is dit dus een gouden tip. Zo kun je de beste musea van de stad zien, zoals Musea Nacional d’Art de Catalunya en het kasteel van Montjuïc, zonder een smak geld te hoeven betalen.

#2 Plan je bezoeken aan grote attracties

Iedereen die in Barcelona komt wil de iconische werken van Gaudi bezoeken. Dat maakt dat deze locaties erg druk zijn, en voor je het weet uitverkocht. Als je tijdig je kaarten koopt, kun je vaak gebruik maken van een skip-the-line regeling. Lekker langs een rij heenlopen, wie wil dat nou niet?

#3 Handje contantje

Net zoals in veel delen van Duitsland, accepteren veel vestigingen geen kaart, of alleen bij grotere aankopen vanaf tien euro. Zorg daarom dat je altijd wat contant geld bij je hebt als je een kop koffie of een broodje wil kopen. Gelukkig zijn er dan wel weer geldautomaten genoeg.

#4 Eet niet langs Las Ramblas

Las Ramblas is ontzettend populair, maar daarom ook een grote tourist-trap. Het voedsel dat je voorgeschoteld krijgt is vaak duur en niet per se van goede kwaliteit. Als je echt lekker wil eten, ga dan een paar straten terug, en je zult veel betere tapas krijgen voor een lagere prijs!

#5 Boekwinkelscene

Zoek je wat afwisseling tussen al dat lekkere eten en architectuur kijken? Verdiep je dan eens in de rijke boekenwinkel scene die in de stad te vinden is. Je zult je verwonderen in de prachtige boekwinkels zoals Laie Libreria Cafe en Libreria Altair.

#6 Eet laat

Wil je je echt als een local gedragen? Ga dan niet te vroeg eten. Net als in andere landen rond de Middelandse zee eten de Spanjaarden laat. Veel restaurants gaan dan ook pas om 19:30 open. Maar pas vanaf 21:00 wordt het dar pas echt gezellig. Het uitgaansleven start daarom vaak ook pas na middernacht. Dan kan je wel weer de hele nacht doorgaan.