Wat is SUP boarden?

0
449

SUP staat voor Stand Up Paddling. Je beweegt jezelf dus staand voor op een sup board door middel van een peddel. De laatste jaren is deze watersport enorm populair geworden, en niet zonder reden. SUP boarden is namelijk een zeer toegankelijke en leuke sport voor jong en oud! Vanaf het kalme water ontdek je de omgeving op een ontspannen manier. Maar ook wanneer jij graag fit wilt blijven, is SUP boarden een goede workout waarmee je jouw spieren soepel en sterk houdt. Zo is deze natuursport een echte allemansvriend die een positieve invloed op het leven van velen heeft.

De grootste voordelen van suppen

Veel mensen ervaren de voordelen van suppen. Op fysiek, mentaal en zelfs sociaal vlak heeft een sup board vele positieve effecten voor beoefenaars. 

  • Een fit en gezond lichaam

Een sup board helpt jouw lichaam gezond en fit te houden. Je bent constant aan het balanceren, waardoor jouw spieren samenwerken om jezelf staande te houden. Je gebruikt namelijk niet alleen je armen om te peddelen, maar ook je been- en rugspieren om rechtop te blijven. Combineer dit met een yoga- of pilates oefening en je hebt een dubbele workout op het water!

  • Kom mentaal tot rust in de natuur

Het is geen geheim dat in de natuur zijn, jouw mentale gesteldheid bevordert. We zitten vandaag de dag teveel binnen. Veel mensen werken thuis waardoor gevoelens van isolement de kop op kunnen steken. Met een sup board ervaar je het rustgevende gevoel van op het water zijn, in combinatie met lichamelijke inspanning. Tijdens het sporten wordt er endorfine aangemaakt en de frisse lucht zorgt dat je meer energie en helderheid van geest hebt. 

  • Ga er samen op uit

Suppen is een geschikte activiteit om alleen te doen. Mocht je toch gezelschap willen, is deze sport perfect voor een middagje uit met het hele gezin of vrienden. Ook zijn er meerdere groepen suppers die activiteiten organiseren. Zo is deze sport ook een leuke sociale bezigheid waarmee je nieuwe vrienden kunt ontmoeten. 

Een sup board kopen? 

Op vele locaties in Nederland kan je een sup board huren. Voor een fractie van de nieuwprijs van een board kan je genieten van deze mooie sport. Mocht je al helemaal fan zijn van suppen, dan doe je er goed aan jouw eigen sup board aan te schaffen. Er zijn veel verschillende boards te verkrijgen, die verschillen in formaat en design. Zo kies je bijvoorbeeld tussen een opblaasbaar of een hard sup board. Een opblaasbaar supboard is ideaal voor wanneer je niet veel ruimte hebt. Ook is dit sup board gemakkelijk te vervoeren in een auto of een boot. Een hard board is echter geschikt om lange afstanden te suppen en is direct klaar voor gebruik wanneer je te water gaat. Een sup board winkel kan jou dan ook adviseren om de juiste keuze te maken voor een goed board.