Waarom Kroatië het ultieme vakantieland is

0
453

Sinds haar onafhankelijkheid aan het einde van de jaren negentig, is Kroatië een enorm populair vakantieland geworden. Zoals veel Europese landen barst Kroatië van de middeleeuwse stadjes en historische ruïnes. Maar wat dit bergachtige land bovenal aantrekkelijk maakt is de overvloed aan natuur, zoals de Plitvice Lakes, de Adriatische kustlijn en prachtige eilanden.

In Kroatië kan je dus veel beleven. Van lange wandelingen in de bergen, tot kanotochten, maar ook uitstapjes naar neo-classistische bouwwerken en bruisende hoofdsteden. Dit zijn de leukste plaatsen in Kroatië op een rijtje!

Nationaal Park Krka

Gesitueerd in het centraal gelegen Dalmatia, is het Krka Nationaal Park een spectaculair bescherm natuurgebied, vol wildlife en historische plaatsjes. Het park ligt langs de Krka rivier in de Sibinik-Knin regio. Het park staat bekend om de talloze gutsende watervallen en natuurlijke meertjes met helder, blauw water. Met de bus vanuit Split naar Sibinik is het park eenvoudig te bereiken, en barst van goed onderhouden wandelpaden en boottripjes. De watervallen zijn een ultieme selfie hotspot.

Je hoeft niet enkel in de natuur te blijven. Vanuit het park zijn er veel historische kloosters en archeologische opgravingen van Romeinse nederzettingen of Middeleeuwse kastelen om te bezoeken. Daarnaast zijn er genoeg toeristische attracties, zoals musea, picknickplaatsen en restaurants.

Zagreb

De hoofdstad en grootste stad van Kroatie is Zagreb. Het is een bruisende metropool vol met toeristische en historische attracties. Zagreb ligt in het noord westen van Kroatië en dateert al uit de tweede eeuw na Christus, toen een bisdom werd gesticht door de Hongaarse koning Ladislaus. De stad is verdeelt in een Upper Town en Lower Town. De Upper Town is de historisch kern van de stad, met Middeleeuwse torens, kerkjes en paleizen en bedekt met authentieke straatkeien. Wat je niet mag missen als je in Zagreb bent is de traditionele Dolac Markt, waar niet alleen tal van verswaren worden verkocht, maar ook kleding en lokaal handwerk.

Pula

In het zuidereinde van het schiereiland Istrië in de Adriatische zee vindt je het stadje Pula. Een populaire bestemming vanwege de Romeinse restanten en diversiteit aan culturen. In de stad vindt je onder andere de Arena, een van de grootste en best bewaard gebleven Romeinse amfitheaters. Maar ook oude stadspoorten, kloosters, een Byzantijnse kapel en Venetiaans kasteel en plein behoren tot de bezienswaardigheden van de stad.

Rovinj

Het lijkt op het eerste oog misschien een rustig vissersdorpje, maar de charme van Rovinj en de omliggende natuur maken het een van de grootste toeristische trekpleisters van Kroatië. Rovinj is een eilandengroep van twintig eilanden, met de oude binnenstad op een klein schiereiland gevestigd.

Ben je nu op zoek naar een goedkope vakantie? De kosten van verblijf in de stad kunnen snel hoog oplopen. Voordeliger is om op nabij gelegen campings te verblijven, zoals camping vestar. Deze camping is aan zee gelegen, waardoor je hier gegarandeerd heerlijk tot rust kan komen na een drukke dag in de stad.