Waarom je dit jaar een stedentrip Budapest moet boeken

0
334

In Europa zijn meer steden het bezoeken waard dan alleen Parijs, Barcelona of Rome. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Hongaarse Budapest? Deze prachtige oude stad, gelegen aan de rivier de Donau, is zeker een bezoekje waard. De stad is opgedeeld in een oud en een modern gedeelte: ‘Buda’ en ‘Pest’. Lees hier verder waarom je dit jaar een stedentrip Budapest moet boeken.

Bezoek een badhuis in Budapest

Een stedentrip Budapest is niet compleet zonder een bezoekje aan één van de fameuze badhuizen in de stad. Deze thermale baden zouden een medicinale werking hebben en zowel toeristen als stedelingen gaan er graag naartoe om heerlijk te ontspannen. De stad telt wel 123 thermische bronnen. De meest bekende baden vind je midden in het stadspark: de Széchenyibaden. Hier kun je een duik nemen in één van de zwembaden of wegdromen in de sauna’s of stoombaden. De Széchenyibaden vormen het grootste medicinale kuuroord van heel Europa.

Bekijk prachtige architectuur tijdens een stedentrip Budapest

Budapest barst van de prachtige oude gebouwen. In het oude gedeelte van de stad vind je de Citadel van Buda, een fort dat een prachtig uitzicht biedt over de rest van de stad. Het staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het negentiende-eeuwse parlementsgebouw, gelegen aan de oever van de Donau, kun je ook zien vanuit de Citadel. Hier komt de Hongaarse overheid nog steeds samen. Bekijk het gebouw vanaf de overkant van de Donau en zie hoe het glinstert in de zon: er is namelijk zo’n 40 kilo goud in het gebouw verwerkt. Dit prachtige gebouw moet dus zeker op je bucketlist voor een stedentrip Budapest.

De beroemde ruïnebars

Een stedentrip Budapest betekent veel wandelen door deze mooie stad. Maar begrijpelijkerwijs wil je op zijn tijd ook even kunnen uitrusten met een lekker drankje. Dit kan in één van de bijzondere ruïnebars in de stad. Oude ruïnes zijn in Budapest namelijk opengesteld voor pop-up horecagelegenheden. Terwijl je geniet van een Hongaars drankje kijk je uit op mooie architectuur die bijna verloren ging. Een unieke uitgaanservaring die je niet mag missen.

De grote markthal van Budapest

Als je van winkelen houdt mag je de markthallen zeker niet overslaan tijdens je stedentrip Budapest. De grote markthal is gevestigd in een bijzonder Jugendstil gebouw dat wat wegheeft van een treinstation, en je kunt er wandelen langs eindeloos veel kraampjes en tentjes die lokale specialiteiten en andere leuke spulletjes verkopen. Hier is het moment om echte Hongaarse hapjes en maaltijden uit te proberen, of om souvenirs te kopen voor het thuisfront.