Waar moet je rekening mee houden bij het bestellen van drank?

0
245

Tegenwoordig bestellen steeds meer mensen drank via het internet. Dat heeft ermee te maken dat het veel makkelijker is omdat je niet meer naar de winkel hoeft te gaan. Daarnaast is het ook makkelijker om een unieke collectie of soort drank te vinden. Het assortiment van een webwinkel is altijd groter dan die van een fysieke winkel, zoals een slijterij. Als je ook via het internet drank wilt bestellen, dan zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Door dit artikel te lezen, kun je zeer eenvoudig achterhalen waarmee je rekening mee moet houden. 

 

Ben je onder de achttien?

Webwinkels die drank verkopen zijn volgens de Nederlandse wetten verplicht om dezelfde regels te volgen als die van een supermarkt of een slijterij. Dit houdt in dat personen onder de achttien geen drank mogen aanschaffen. Het is mogelijk dat je ID-kaart gecontroleerd wordt door de webwinkel. Dit kan gedaan worden met iDin, maar ook kan je ID-kaart gecontroleerd worden door de bezorger. Heb je geen geldig ID-kaart meer, maar ben je wel ouder dan achttien? Ook dan is er een kans aanwezig dat je de bestelling niet kan aannemen. 

 

Drank is niet altijd goedkoper 

Veel mensen die voor de eerste keer drank zoals whisky likeur of Berliner luft willen bestellen via het internet, denken vaak dat ze via het internet goedkoper uit zijn. Eerder was dat wel zo, maar daar is veel verandering in gekomen. Daarom is het ook erg verstandig om er rekening mee te houden dat je zeker niet altijd goedkoper uit bent dan een fysieke winkel of een supermarkt. Zo voorkom je een teleurstelling! Ook zijn er geen aanbiedingen meer aangezien het tegenwoordig in Nederland verboden is om drank met hevige aanbiedingen te verkopen. 

 

Het verzenden kan lang duren 

Een van de grootste nadelen, is ook direct een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden. Dat is namelijk dat het soms vrij lang kan duren voordat je de bestelling met drank ontvangt. Dat heeft ermee te maken dat transportbedrijven het ontzettend druk hebben en het niet kunnen beloven dat je de bestelling de volgende werkdag binnen zult hebben. Dat is natuurlijk erg jammer, maar je moet er zeker rekening mee houden. Je kunt er vanuit gaan dat je de bestelde drank binnen twee dagen in huis hebt, maar ook kan het soms wat langer duren.