Voor sommige reizen heb je een visum nodig

0
421

Na lang wachten is het nu eindelijk weer mogelijk om naar het buitenland op reis te kunnen gaan. Hoewel een vakantie in Nederland voor velen een geweldige ontdekking blijft, want ook ons land heeft ontzettend veel mooie plekken te bieden, zijn velen toch blij dat er weer op vakantie gegaan kan worden. Veel mensen kiezen er nu dan ook voor om een reis naar het buitenland te gaan maken in de zomervakantie. Vooral voor landen in de Europese Unie zal dit in de meeste gevallen geen problemen opleveren. Wel is het momenteel belangrijk om te weten of er bepaalde zaken omtrent corona geregeld moeten gaan worden. In de meeste landen buiten de Europese Unie moeten er vaak andere zaken nog extra geregeld worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan een visum om het land binnen te mogen treden. 

 

Esta

Een visum in de Verenigde Staten aanvragen en daadwerkelijk regelen kan soms erg ingewikkeld zijn. Het is niet voor niets dat er bedrijven zijn die mensen hier specifiek mee moeten helpen. Om ervoor te zorgen dat bepaalde reizigers op een simpele manier toch de Verenigde Staten binnen mogen treden, is er een esta. Dit is een bepaalde variant van een visum die makkelijker te regelen is en ook een stuk goedkoper is dan de meeste andere visa. De esta zorgt ervoor dat je als reiziger een maximumaantal dagen in de Verenigde Staten mag verblijven. Echter, is het bij deze variant wel erg belangrijk dat jij je goed zal gedragen en dus bijvoorbeeld ook geen drugs zal gebruiken in het land. In dat soort gevallen kan het visum namelijk stopgezet worden en kom je de Verenigde Staten niet meer binnen met een esta. 

 

Curaçao 

Voor een land als Curaçao moet er wel een visum aangevraagd worden. Een visum Curacao is echter nog relatief makkelijk te regelen. Wel is het belangrijk dat je dit op tijd doet en dus ver van tevoren van de reis regelt. Anders kan het voorkomen dat je door en vertraging het visum te laat krijgt en daardoor het land niet in zou mogen. In Curaçao heet het visum de digitale immigratie kaart. Deze kan online aangevraagd worden. Om deze aanvraag goed uit te voeren is het noodzakelijk dat alle informatie over de personen en de reis wordt gedeeld. Na het invullen van de aanvraag kan je online een betaling doen. Nadat de betaling succesvol is afgerond zal het visum in de mail verschijnen en kan je in alle rust naar Curaçao op reis gaan.