Tips voor goedkope groene zakelijke energie

0
306

De laatste jaren is duurzaamheid alsmaar belangrijker geworden voor de Nederlandse ondernemer. Steeds meer bedrijven in Nederland stappen bijvoorbeeld over op een groene bedrijfsvoering. Dit heeft onder andere te maken met de Wet Milieubeheer. Volgens deze wet moeten bedrijven die op jaarbasis meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruiken iets aan energiebesparende maatregelen doen. De overstap op groene energie of zakelijke zonnepanelen is al een goed begin. In dit artikel lees je meer over groene zakelijke energie en hoe je door energie vergelijken zakelijk een goede groene energiedeal kunt scoren. Lees je mee?

Wat is het verschil tussen groene en grijze stroom?

Voor je de overstap maakt naar grijze energie voor je bedrijf is het goed om te weten wat het grootste verschil is tussen grijze en groene stroom. Zoals de naam groene energie het al wel een beetje verklapt, is groene stroom een vorm van verantwoorde energie. Dat zit hem vooral in de manier hoe groene energie wordt opgewekt in verhouding met hoe grijze stroom wordt geproduceerd. Bij de productie van groene stroom komt bijvoorbeeld veel minder CO2 vrij dan bij grijze energie. CO2 is een gas dat schadelijk is voor het milieu, dus des te minder er vrijkomt, des te beter. Daarnaast is er een verschil op te merken in de energiebron: groene stroom wordt geproduceerd uit natuurlijke bronnen zoals de zon en de zee. Grijze energie wordt daarentegen gemaakt uit fossiele brandstoffen, zoals aardolie en steenkool. Dat zijn bronnen die op een dag op zullen zijn – bij groene energiebronnen is dat niet het geval.

Energie vergelijken voor een goede energiedeal

Om de aarde waar mogelijk te kunnen redden, is het dus niet zo gek dat menig ondernemer overstapt op groene zakelijke energie. Toch blijven dit altijd echte Nederlandse ondernemers en je raadt het al: die houden van geld besparen. Hoe vind je dan de meest goedkope energiedeal voor groene energie? Simpel: door te beginnen met mkb energie vergelijken of grootzakelijke energie vergelijken. Met energie vergelijken vind je altijd een passend energiecontract voor jouw onderneming. Het enige dat je moet weten, is wat je jaarlijkse energieverbruik is. Vul dat in in een zakelijke energievergelijker die je online kunt vinden en de tool gaat voor jou op zoek naar een passend energiecontract. Het grote voordeel van zakelijke energie vergelijken is dat je zelf niets hoeft te doen, behalve een contract uitkiezen. Het scheelt je dus ontzettend veel tijd wanneer je niet zelf op zoek hoeft naar een nieuw energiebedrijf.

Stap regelmatig over naar nieuw energiebedrijf

Wat je tot slot moet weten, is dat je op een nog andere manier geld kunt besparen op je zakelijke energiecontract en dat is door regelmatig over te stappen op een andere groene energieleverancier. Veel ondernemers blijven hangen bij een energiebedrijf wanneer zij eenmaal een passend contract gevonden hebben. Hoewel dat niet heel gek is dat je dat doet, moet je wel weten dat dit niet de meest goedkope optie is. Er is namelijk altijd wel ergens anders een betere energiedeal te vinden. Zakelijke energiebedrijven willen jou namelijk dolgraag als nieuwe klant, waardoor ze zullen strooien met kortingen en interessante welkomstcadeaus. Wanneer je na ieder energiecontract overstapt op een ander bedrijf ben je altijd het meest voordelig uit. Houd hierbij goed de einddatum en de opzegtermijn in de gaten voor een zo goed mogelijk passend energiecontract bij jouw bedrijf. Zorg ervoor dat je niet te vroeg bent om een eventuele opzegboete te voorkomen. Wees ook echt niet later dan de einddatum, omdat een energieleverancier in zo’n geval je huidige contract stilzwijgend mag verlengen.