Tips tegen vermoeidheid tijdens het uitgaan

0
1795

Ken je dat gevoel, dat je gezellig met je vrienden op stap bent naar de kroeg of discotheek, en dat je rond 1 uur instort? Je vrienden vinden je zoals gewoonlijk saai, en jij voelt je ook een beetje een party pooper.

Je bent niet de enige! Het gaat totaal tegen onze biologische klok in om in de late uurtjes nog wakker en actief te zijn. Dus natuurlijk geeft je lichaam op een gegeven moment aan dat het toe is aan slaap. Wil je toch de nacht langer door kunnen komen en voor de verandering niet degene zijn die als eerste naar huis gaat? In deze blog delen we een aantal tips.

Een gezonde leefstijl

Velen van ons leiden doordeweeks een druk bestaan. Het is dan ook logisch dat we aan het einde van de week een beetje door onze energie reserves heen zijn. Maar het weekend is er om van te genieten en om al die leuke dingen te doen waar we doordeweeks geen tijd voor hebben. En dus negeren we vaak de vraag van ons lichaam naar rust. Het is dan ook belangrijk dat we onze gezondheid en energiehuishouding goed ondersteunen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door doordeweeks op tijd naar bed te gaan en voldoende slaap te pakken. Ook voeding heeft invloed op onze energie. Eet gezond en gevarieerd en zorg dat je niets tekort komt. Slik desnoods supplementen. Onze leefstijl bepaald hoe fit en vitaal we ons voelen!

Een powernap doet wonderen

Wil je niet weer degene zijn die tijdens een avond stappen om 1 uur naar huis gaat? Dan kan het helpen om in de middag of avond voordat je gaat stappen een powernap te doen. Een powernap van 20 minuten doet wonderen en helpt je om je daarna weer een stuk energieker te voelen. Zorg dat je schoonheidsslaapje niet langer dan 40 minuten duurt, want dan val je in een diepe slaap en als je daar uit ontwaakt voel je je erna waarschijnlijk nog vermoeider. Zet dus een wekker!

Energiehoudende dranken

Merk je tijdens het stappen dat je je wat moe begint te voelen? Bestel dan een energiedrankje of zelfs een koffie. Dit zijn onschuldige middelen die we kunnen nuttigen om onze energie een boost te geven en er weer tegenaan te kunnen. Hoe verleidelijk het ook is, probeer de oplossing voor je vermoeidheid niet te zoeken in drugs. Deze middelen werken verslavend en doen meer kwaad dan goed. Ben je of ken je iemand met bijvoorbeeld een speed verslaving? Wacht niet langer en zoek direct professionele hulp.

Luister naar je lichaam

Het belangrijkste is uiteindelijk dat je goed naar je lichaam luistert. Ook al zegt je hoofd misschien dat je door moet zetten, als je lichaam aan geeft dat het moe is, dan is dat niet zonder reden. Forceer jezelf dus niet en ga vooral lekker naar huis als je de energie echt niet meer kunt opbrengen!