Draag jij vaak overhemden? Dan zijn deze tips voor jou!

0
551

Iedere man, en waarschijnlijk menig vrouw, heeft wel een overhemd in zijn of haar kast hangen. Dit kledingstuk is het perfecte kledingstuk om te dragen wanneer je een zakelijke afspraak hebt, een belangrijke borrel, een chique dinertje of als je gewoon goed voor de dag wilt komen. Het zorgt ervoor dat je outfit er strak en verzorgd uitziet, mits het overhemd nog aan alle eisen voldoet. Zo wil je natuurlijk geen kreukels in je overhemd of vale plekken die je er op een of andere manier niet meer uit krijgt. Nee, een overhemd moet stralen en aan jou de taak om dit te laten gebeuren. Hoe je dat doet? Dat lees je hier!

De juiste pasvorm

De pasvorm van een kledingstuk is altijd belangrijk maar bij een overhemd al helemaal. Een overhemd zit namelijk vrij gesloten om het lichaam heen. Als dit kledingitem dan net even iets te strak of juist iets te wijd zit ziet het er vaak heel slordig uit. Maar wat is dan de juiste pasvorm? Dat is een goede vraag. Wanneer een overhemd de juiste pasvorm heeft heb je aan alle kanten van het lichaam nog een klein beetje ruimte over. Deze ruimte noemen we ook wel spelen. Je kan je makkelijk en vrij bewegen zonder dat je het gevoel hebt dat het overhemd binnen de kortste keren uit kan scheuren. Ook moet je, je armen alle kanten op kunnen bewegen zonder dat het overhemd van de plaats schiet. Er bestaan verschillende modellen, ook wel fits genoemd. Welke fit het beste bij jou past is slechts een kwestie van je maten opmeten en passen. Ook de stof kan hier enige invloed op hebben.

Strijken of niet strijken

Hoe graag je ook zou willen dat het niet zo is, de meeste overhemden moet je helaas strijken om kreukvrij te krijgen. En zelfs dan krijgen sommige overhemden het nog voor elkaar om meteen weer in de kreuk te schieten. De manier van strijken heeft hier enige invloed op maar ook zeker de stof van het overhemd. Sommige mensen vinden strijken heel vervelend en kijken hier echt tegenop. Andere vinden het geen probleem en zien het gewoon als een bijkomstigheid. Voor iedereen die een hekel heeft aan strijken bestaan er gelukkig strijkvrije overhemden. Nog nooit van strijkvrije overhemden gehoord? Dan gaat er nu een wereld voor je open. Deze overhemden hoef je namelijk niet te strijken. Nu niet, na de was niet, nooit niet. Hoe fijn is dat? Het is een kleine investering maar deze overhemden betalen zichzelf dubbel en dwars uit.

Pas op met de was

Overhemden moeten natuurlijk net zoals al je andere kledingstukken gewassen worden. Toch worden de meeste overhemden hier niet beter van. Zeker als je niet netjes de wasvoorschriften opvolgt. Lees dus het labeltje dat de overhemden hebben. Deze zitten er niet voor niks. Je overhemden te heet wassen is sowieso geen goed plan en ook van de droger gaat je overhemd niet blij worden. Hoe je dan wel moet drogen? Probeer het overhemd eens aan een hangertje te hangen als die net uit de was komt. Dat scheelt al de helft aan kreukels, als je niet al voor een strijkvrij overhemd hebt gekozen.