Shortleasen is voor veel mensen een aantrekkelijke optie

0
372

Het leasen van een auto wordt door steeds meer mensen gedaan. Een auto leasen is vaak op financieel vlak een handigere optie voor velen. Wanneer je een eigen auto gaat kopen zal er namelijk veel geregeld moeten worden met de financiën. Het kopen van een nieuwe auto is vaak relatief duur. Dit hoge bedrag dat in één keer betaald moet worden schrikt veel mensen terecht af. Daarom is het fijner om een auto te kunnen leasen. Hierbij zal er namelijk een vast bedrag per maand kunnen worden. Wanneer je een auto koopt moet je bovendien iedere maand alsnog gaan betalen voor zaken als de belastingen en de verzekering. Ook is het onderhoud van een auto vaak een kostenpost die door veel mensen onderschat wordt. Het leasen van een auto is daarom vaak een aantrekkelijke optie voor mensen. 

 

Een kortere periode

Hierbij wordt vooral de shortlease steeds vaker gebruikt. Door een auto te shortleasen zal de duur van het leasen namelijk niet al te lang zijn. Wanneer er voor een gewone vorm van leasen wordt gekozen is de kans aanwezig dat je soms tot wel vijf jaar aan de auto vast zal zitten. Dat is een erg lange periode en in vijf jaar kan bovendien veel veranderen. Daarom is het misschien handiger om te kiezen voor een shortlease. Hierbij zal je na de duur van een maand de leaseauto al kunnen opzeggen. Dit maakt dat je niet jarenlang aan een auto vast hoeft te zitten, terwijl je verder alsnog alle voordelen zal hebben van een leaseauto. Daarom is het aan te raden om in de meeste gevallen te kiezen voor het shortleasen van een nieuwe auto. 

 

Privé leasen 

Je kan namelijk op diverse manieren gaan shortleasen. Een shortlease prive hoort hierbij tot de opties. Wanneer je een auto namelijk alleen maar voor privé doeleinden zal gaan gebruiken, is het handig om te kiezen voor een privé shortlease. Op deze manier hoef je de auto dus bijvoorbeeld niet op een bedrijfsnaam, maar gewoon op jouw persoonlijke naam te zetten. Bovendien kan je zo alsnog wanneer je dat maar wilt gebruikt maken van jouw eigen auto. Hierbij al er dus een vast bedrag per maand betaald worden waar veel verschillende kosten al bij inbegrepen zullen zitten. Wel is het goed om in het achterhoofd te houden dat je de benzine zelf nog zal moeten gaan betalen. Verder zal je met een leaseauto overal naartoe kunnen gaan en handig gebruik kunnen maken van jouw eigen leaseauto.