Een regisseursstoel: dat zit comfortabel!

0
385

De zomer komt er weer aan! En dus zullen we, als het goed is, veel meer tijd buiten doorbrengen. Het is dan wel zo fijn als je ook buiten lekker kunt zitten. Je kunt natuurlijk een tuinset aanschaffen, maar verplaats die maar eens naar de andere kant van de tuin als de zon draait. Een regisseursstoel is dan wel zo fijn. Zo'n stoel is lichtgewicht, gemakkelijk op te tillen en weer in te klappen. Een regisseursstoel kun je zelf samenstellen. Je kunt de kleur van het hout kiezen, maar ook de kleur van de bekleding. Zo kun je precies die stoelen laten maken die het best bij jou passen.

Kies je voor een effen of voor een gekleurde regisseursstoel?

Je kunt dus zelf kiezen voor welke stof je gaat. De stof is altijd van de beste kwaliteit, dus voor dat maakt het niet uit welke stof met welk dessin je kiest. Ga je voor gekleurde strepen of voor een effen zitting en rugleuning? Wil je voor iedereen in je gezin dezelfde stoel of wil je variatie? Het is wel fijn om te weten dat de meeste stoffen ook beschikbaar zijn voor het maken van tafellakens voor buiten, voor een strandstoel hout of voor een mooie strandtas. Als je wilt kun je alles perfect bij elkaar laten passen.

Klap de stoel in om 'm op te ruimen

Het nadeel van tuinmeubilair is dat het maar een (klein) deel van het jaar gebruikt wordt en daarna hopeloos in de weg staat. Natuurlijk kan de tafel uit elkaar gehaald worden, maar wees eerlijk, doet iemand dat? Ook zijn de traditionele tuinstoelen een enorm obstakel in je schuur of garage. Terwijl je een regisseursstoel gemakkelijk heel plat inklapt en desnoods op een stelling in je schuur kunt leggen. Het is wel een idee om de stoelen af te dekken met een hoes. Dat is meer tegen het stof en het spinrag. De stof blijft gewoon mooi!

Over die stof gesproken

Dat is niet zomaar een lapje katoen. Nee, het gaat hier om zeer stevige stof, die speciaal geschikt is voor het gebruik buiten. Gaat er een keer een glas ranja over? Dan haal je er een vochtig doekje langs en je laat de stof drogen en het probleem is opgelost. Wil je de stof toch een keer wassen? Dan kan dat gewoon in de wasmachine. De droger is af te raden, je wilt wel dat de stof weer op de regisseursstoel past.