Prettig kamperen met lichtgewicht tenten

0
553

Voor veel mensen is kamperen de ideale manier van vakantie houden. Dat kan met een camper of een caravan, maar het echte kamperen doe je met een tent. Sommige mensen vinden het heerlijk om een paar weken per jaar primitiever te leven dan normaal, veel buiten te zijn en vaak ook dichter bij de natuur te leven. Bijkomend voordeel is dat je met een wat kleinere tent heel mobiel bent en vaak op het laatste moment nog een plekje op een camping kunt reserveren. Zo’n trekkersvakantie is de ultieme kampeervakantie. Dat kan met een auto, maar per fiets of zelfs wandelend worden die voordelen alleen maar groter. Het zal duidelijk zijn dat zeker per fiets of wandelend je bagage zo licht mogelijk moet zijn. Lichtgewicht tenten helpen dan enorm.

Lichtgewicht tenten in soorten en maten

Lichtgewicht tenten zijn er in alle soorten en maten. En gewichten, want ook daar zit nog een groot verschil in. Je kunt rustig las uitgangspunt nemen dat hoe lichter de tent is, hoe duurder. De materialen die voor lichte tenten gebruikt worden zorgen daarvoor. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van hetzelfde aluminium dat in de vliegtuigindustrie gebruikt wordt. Dat materiaal is heel geschikt voor tentjes die vaak opgebouwd en afgebroken worden. Ook carbon is een veelgebruikt materiaal. De stoffen zijn licht, meestal van nylon en dat vooral maakt de tenten duur.

Kamperen en persoonlijke voorkeur

De meeste invloed op het gewicht van de tent bij kamperen heeft je eigen persoonlijke voorkeur en de eisen die je stelt aan de tent. Niet alleen aan het materiaal, maar ook aan het formaat van de tent. Wil je je bagage binnen in de tent opslaan? Dan is het verstandig een tweepersoonstent te nemen wanneer je in je eentje bent. Wil je rechtop kunnen staan in je tent? Dat heeft natuurlijk ook invloed op het formaat van de tent. Tenten die het hele jaar door in elk seizoen gebruikt kunnen worden of in de winter in de bergen. Het zal duidelijk zijn dat dat speciale eisen aan het materiaal stelt. Vaak wordt je tent daar wat zwaarder van. Een trekkerstent moet snel op te bouwen en af te breken zijn. Met het gebruik van haringen duurt dat wat langer. Wil je dat niet, dan stelt dat eisen aan het frame. Het zal duidelijk zijn dat er nogal wat aspecten invloed hebben op het gewicht van je tent. Het loont de moeite dat goed op een rijtje te zetten voor je een keuze maakt.