Zo maak je de mooiste foto’s met je Instant camera!

0
434

De polaroid camera is terug van weggeweest! De laatste jaren zien we deze camera steeds vaker opduiken en dat is natuurlijk niet voor niets. Polaroid foto’s zijn uniek, vintage en hebben net dat beetje extra. Het is soms even zoeken hoe je alles mooi op de foto krijgt maar als je eenmaal een leuke foto hebt kunnen maken, dan is het een prachtige en blijvende herinnering voor altijd. In dit blog vertellen we je graag hoe je de mooiste foto’s kan maken met deze camera’s.

Lees de gebruiksaanwijzing door

Een Instant camera onderscheidt zich van andere camera’s door het feit dat de foto maar één keer afgedrukt kan worden. Je hebt geen ruimte om te foto te bekijken of te wissen voordat deze afgedrukt wordt. Dat maakt het leuk maar ook een beetje spannend tegelijkertijd. Om te zorgen dat je een mooie foto krijgt is het ook goed om de volgende tips in acht te nemen, zoals het doorlezen van de gebruiksaanwijzing. De gebruiksaanwijzing ziet er niet voor niets bij maar er zijn maar weinig mensen die dit boekje van top tot teen doorlezen. Zonde eigenlijk want hierin staat precies beschreven hoe je de Instant camera moet gebruiken. De onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de verschillende afstellingen van de camera en op welke afstand je het beste kunt fotograferen. Ook staat er wat informatie in over de lichtinval. Tegenlicht is namelijk echt een dooddoener als je mooie foto’s wilt krijgen.

Juiste formaat film

Het lijkt misschien voor de handliggend maar ook hier gaat het vaak mis in de praktijk. Mensen kopen helaas het verkeerde formaat film voor hun Instant camera. Kijk daarom goed welke maat je nodig hebt en laat je anders tijdig adviseren. Tegenwoordig kan je trouwens ook kiezen voor speciale instant photo frame. Dit zijn speciale films met kaders die je zelf kan uitkiezen. Bijvoorbeeld met ballonnen of hartjes. Ontzettend leuk voor als je de foto’s wilt maken tijdens een verjaardag of feestdag. Deze speciale instant photo frames bestel je onder andere bij Photoflyer.

Foto’s bewaren

Je foto’s maken is al een opgave op zichzelf maar heb je ook al nagedacht over hoe je de polaroid foto’s wilt bewaren? Deze foto’s zijn namelijk behoorlijk gevoel voor licht. Naarmate de foto’s steeds langer zijn blootgesteld aan licht zal de kwaliteit van de foto’s afnemen. Om ze mooi duidelijk en scherp te houden wordt aangeraden om de foto’s te bewaren in een gestolen doos. Dit kan bijvoorbeeld een schoenendoos zijn maar mocht je het ietsjes luxer willen aanpakken, dan bestaan er ook opbergdozen die speciaal gemaakt zijn maar Instant foto’s.