Pak jij de fiets of toch de auto?

0
362

Ben jij iemand die echt van fietsen houdt en daarom ook alles op de fiets doet? Of kies jij liever voor gemak en ga je met de auto. Dit is voor iedereen verschillend en het is maar net waar je de mogelijkheden toe hebt en hoe het weer is. Over het algemeen kiezen de wat jongere Nederlanders de auto en pakken de wat oudere Nederlanders toch liever de fiets. Dit zit hem ook vaak in het verschil qua tijd. Snel even boodschappen doen tijdens een drukke werkdag gaat meestal wel net wat sneller met de auto dan met de fiets.

Een eigen auto kopen

En om jezelf te kunnen vervoeren is een eigen auto ook wel erg handig. Er zijn dan een aantal opties waar je uit kan kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een auto leasen, een tweedehands auto kopen of een auto huren. Als je van plan bent om een eerste auto te kopen is het een goed idee om voor een tweedehandsauto te gaan. Vaak scheelt dit meer dan de helft van de prijs en soms zie je het niet eens aan de auto. Er zijn verschillende onlinesites waar je voor tweedehandsauto’s kunt zoeken. Je kunt zoeken op het bouwjaar, op de kilometerstand en natuurlijk op de prijs en het merk. Zo kan je precies de perfecte auto voor jou vinden. Let er wel op dat je je goed laat informeren over de auto voordat je hem daadwerkelijk koopt. Er zitten af en toe nog wel is wat auto’s tussen die er mooier uit zien dan dat ze echt nog zijn. Kleine mankementen die later tot grotere problemen zouden kunnen leiden. Een auto leasen is voor de wat ervaren rijders een goede optie. Als je een auto least krijg je namelijk wel een gloednieuwe auto en moet je er natuurlijk ook zo mee omgaan. Schade rijden is dan een stuk vervelender dan met een wat oudere tweedehands auto.

Schade gereden

Toch helaas schade gereden? Met een tweedehands auto is het dan aan jou om te kijken of je het nog waard vindt om hem te laten repareren of dat je hem beter naar de sloperij kan brengen. Bij OSW kan je gemakkelijk je oude sloopauto laten ophalen en kunnen hun kijken wat je er nog voor kan krijgen. Een sloopauto verkopen aan dat bedrijf is namelijk heel voor de hand liggend. Zo heb je alvast weer wat geld voor je volgende, nieuwe auto.