Onderhoud rondom je huis en voegen repareren

0
343

Als je een trotse eigenaar bent van je eigen huis, is het belangrijk om alles goed te onderhouden. Dit is vooral belangrijk om dure reparaties te voorkomen. Door tijdig je woning te beoordelen kun je klein onderhoud snel uitvoeren. Met een kleine schilderbeurt is je huis weer opgefrist. Als je hier te lang mee wacht dan zul je houtrot moeten behandelen en zullen de kosten hoger zijn. Voor je dakbedekking geldt precies hetzelfde, en vergeet de gevel niet. Beoordeel de staat van je voegen zodat je vroegtijdig je voegen kunt repareren. Wil je dat je gevel lang meegaat? Dan kun je impregneren gevel uitvoeren.

Je gevel beoordelen

Het is verstandig ieder jaar je gevel te beoordelen. Wanneer je zowel de staat wilt beoordelen als je gevel schoon wilt houden, dan is het verstandig om twee keer per jaar te inspecteren. Dit is verstandig zodat je met een relatief kleine reparatie je gevel zo lang mogelijk in goede staat kunt houden. Zie je veel vuil zoals mos en alg, dan is het verstandig om dit van de gevel af te spuiten. Je zou dit door een bedrijf kunnen laten doen zodat het oppervlak direct behandeld kan worden met een impregneermiddel. Wanneer je de gevel schoonspuit zorg het ervoor dat de stenen poreuzer worden. Door het impregneren van de gevel wordt een waterafstotende laag gemaakt. Dit beschermt de gevel en zorgt ervoor dat je minder vaak de gevel schoon hoeft te maken. 

Impregneren gevel en voegen repareren

Bij het inspecteren van de gevel is het belangrijk om het metselwerk na te lopen. Een korte controle na de zomer en na de winter is voldoende. Kijk hierbij naar de structuur van de voegen. Is het metselwerk poreus, dan is het verstandig om de voegen te repareren. Voegen repareren zal het snelst nodig zijn bij gevels die gericht zijn op het zuiden en het westen, want dan zijn ze gevoeliger voor de weersinvloeden. Het is, naast voegen repareren, verstandig om ook te kijken naar het impregneren van de gevel. De gevel zal er dan als nieuw uitzien en hij blijft extra lang beschermd.

De staat van je schilderwerk beoordelen

Voor een representatief huis is de staat van het schilderwerk belangrijk. Het is belangrijk om dit te controleren ten behoeve van onderhoud van je huis. Een goede staat van het schilderwerk houdt in dat je geen scheurtjes of blaasjes in het schilderwerk ziet, geen verkleuring en geen schilderwerk dat afbladdert of als poederlaag zichtbaar is. Twee keer per jaar je dakgoot controleren is ook belangrijk om verstoppingen te voorkomen. Controleer dan meteen je daken.