Mijn tuin

0
511

Ik woon nu ongeveer een jaar samen met mijn vriend in een huisje. We hebben samen een huisje gekocht met een hele leuke tuin. Het huis is lekker knus en niet al te groot. Maar de tuin daar en tegen is heel groot. Dat vond ik juist leuk omdat ik het zelf erg leuk vind om in de tuin te werken en in de tuin te zitten. Maar we waren nog niet echt aangekomen om de tuin op te knappen. Eerst waren we namelijk bezig met de binnenkant van het huis. Deze moest natuurlijk wel naar onze stijl om ons er dan helemaal thuis te voelen.

Eindelijk was de tuin aan de beurt

Natuurlijk konden we niet alles tegelijk doen. Er moest ook gewerkt worden en gespaard. Maar eindelijk na een jaar konden we beginnen met de tuin. Of tenminste vooral ik. Hij hielp me waar ik echt hulp nodig had. Zo had ik heel veel ideeën voor de tuin. Ik kon het natuurlijk niet al te gek maken. Maar zo kon ik heel veel ook zelf, hierbij had ik dan niemand nodig dus hoefde ik niemand in te huren.

Mijn visie

Ik had een hele visie voor ogen. We hadden echt een mega tuin dus wilde ik er zelf een tuinhuisje in bouwen. Hiervoor had ik dan douglas hout nodig. Douglas hout is in dat geval een goede keus. De reden hiervoor is dat het een lange levensduur heeft. Een belangrijke eigenschap van douglas hout is dat het een hoge duurzaamheid heeft. Onbewerkt douglas hout vergrijst wel sneller, dus ik koos ervoor om het hout te behandelen met beits om op die manier vergrijzing tegen te gaan.

Douglas hout

Ik koos ervoor douglas hout te gebruiken om de volgende redenen: het hout heeft een levensduur van 10 tot 15 jaar. Het hout wordt na droging steeds harder en het hout heeft een fijne tot matig grove nerf. Maar het allerbelangrijkst is de kleur van het hout. Het hout heeft een oranje achtige tint wat extra sfeer geeft in de tuin. Hoe mijn moeder het dan altijd zegt: “echt Ibiza”.

Waar haal ik dit?

Dit hout kon ik bestellen bij Pontmeyer. Er was een groot assortiment aan soorten douglas hout. Maar door middel van de handige aanwijzingen wist ik welk hout ik zelf nodig had. En wat super handig is, is dat het hout in verschillende afmetingen verkrijgbaar is. Dit betekent dus diverse kopmaten, nettomaten en lengtematen. Zo wist ik tenminste zeker dat ik goed zat en de juiste afmetingen had.