Meer winst overhouden van je omzet? Zo verlaag je je kosten!

0
511

Ben je ondernemer? Dan ben je iemand die wil groeien en actief op zoek is naar kansen om betere resultaten te behalen met zijn of haar bedrijf. Veel ondernemers hebben deze drive en zoeken hun heil in het behalen van meer omzet, door bijvoorbeeld hun marketingactiviteiten uit te breiden of efficiënter in te zetten. Hierbij wordt vaak de andere kant van de balans vergeten. De kosten die betrokken zijn bij de operatie, productieprocessen en logistiek van het bedrijf. Dat is zonde, want op deze gebieden is vaak erg veel winst te behalen. Als je tenminste weet waar je moet beginnen en welke verbeteringen je kunt doorvoeren. Ben je benieuwd hoe je dit binnen jouw bedrijf kunt aanpakken? Lees dan snel verder.

Data verzamelen en inzicht krijgen in de bedrijfsprocessen 

Om te weten welke bedrijfsprocessen efficiënter ingericht kunnen worden om zo kosten te besparen, is het allereerst belangrijk om de verschillende bedrijfsprocessen goed in kaart te brengen. Dit kun je doen door gebruik te maken van een ERP-systeem, zoals SAP Business One. Een goed ERP-systeem is volledig te personaliseren naar jouw bedrijf en biedt je een uitgebreid overzicht in alle processen die behoren bij de operatie en logistiek van je bedrijf.

Inzicht krijgen in knelpunten en processen verbeteren

Heb je het ERP-systeem ingericht? Dan heb je nu inzicht in alle processen die binnen je bedrijf plaatsvinden. Het systeem zal nu in real time data verzamelen en inzichtelijk maken van het gehele bedrijf. Ook zal het systeem knelpunten aangeven en kun je hier rapporten over laten uitdraaien, welke terechtkomen bij bijvoorbeeld de managers van afdelingen. Zo kunnen deze afdelingen de processen efficiënter gaan inrichten, waarmee tijd en geld worden bespaard. Ook kunnen medewerkers data van hun eigen afdeling (indien zo ingesteld) inzien en tools aangereikt krijgen om hun werkzaamheden efficiënter uit te voeren. 

Sneller en beter inspelen op klantbehoeften

Een belangrijk voordeel van een ERP-systeem zoals SAP is dat het je de mogelijkheid biedt om erg snel in te spelen op de behoeften van je klanten, die tegenwoordig in veel industrieën erg wisselend zijn. Door beter op de wensen van je klanten in te spelen, kun je je bedrijfsresultaten ook aan de winst-kant verbeteren door gebruik te maken van een ERP-systeem. Ben je benieuwd hoe dit werkt? Vraag dan eens om een SAP systeem uitleg van een gespecialiseerde adviseur. Een dergelijke adviseur kan je precies uitleggen hoe een ERP-systeem jou kan helpen om je bedrijfskosten te verlagen en je bedrijfsprocessen te optimaliseren.