Maak het jezelf comfortabel in de zomer met deze tips

0
474

De lente is begonnen en de zomer komt eraan en dat betekent dat het tijd is om jouw woonomgeving zo comfortabel mogelijk te maken voor aankomende zomer. Je kan dit op allerlei verschillende manieren doen. In deze blog nemen we je mee in een aantal van deze gemakkelijke manieren om jezelf een comfortabele zomer te bezorgen. Denk bijvoorbeeld aan het aanpakken van je tuin, een grote voorjaarsschoonmaak en nog veel meer! Benieuwd naar onze tips? Lees dan vooral verder en wie weet doe jij wat inspiratie op voor jouw woonomgeving.

Groei en bloei in de tuin

Het gras in je tuin moet waarschijnlijk opnieuw worden aangepakt. Wanneer groene gras netjes is ingedeeld ziet de tuin er direct netjes en verzorgd uit. Zolang er 's nachts geen ijs meer is, kunt u weer maaien. Je kunt ook (kunst) mest gebruiken om wat voedingsstoffen aan het gras toe te voegen om ervoor te zorgen dat het gazon gezond en goed bewaard blijft. Vergeet de rand van het gazon niet, de gladde en nette gazonrand geeft je tuin een mooie uitstraling. Er is geen gazon in je tuin dat geen onderhoud nodig heeft, maar wel een terras dat kan worden schoongemaakt? Door de winter zijn je tegels groen geworden, wat het uiterlijk natuurlijk niet netjes zal maken. Er zijn verschillende manieren om groene aanslag op tegels te verwijderen. Het gaat echter het snelst met een hogedrukreiniger. Door de hoge druk hoef je niet te schrobben en kan je gemakkelijk de aanslag wegspoelen. Let op: zorg ervoor dat je niet al het water richting je gazon laat gaan, hierdoor kan je gazon teveel water krijgen en dat is weer niet goed.

Relaxen in de tuin

Naast dat je wil dat het weer bloeit en groeit in je tuin wil je natuurlijk ook lekker kunnen relaxen met het mooie weer. Dit kan je op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan een verandazonwering waardoor je lekker koel buiten kan zitten tijdens de warme zomerdagen.

Grote voorjaarschoonmaak

Een grote voorjaarschoonmaak is slim om de lente te doen. Je wilt namelijk niet op een warme zomerdag nog staan te schrobben. Omdat je in de zomer lekker de deuren en ramen weer open zet wil je dat het direct schoon en fris oogt. Het is slim om in de lente dus een grote schoonmaak te doen. Denk hierbij ook aan alle hoekjes waar je normaal niet komt. Schuif daarom alle meubels even weg en maak alles schoon!