Je tuinplanten online bestellen? Dat is wel zo handig!

0
363

De beperkende maatregelen in verband met corona worden steeds een beetje teruggeschroefd. Je zou bijvoorbeeld weer naar een tuincentrum kunnen gaan om tuinstoelen, een parasol, tuinplanten en een regenton te gaan kopen. Maar wat nu als je liever nog niet op pad wilt gaan? Of als je sowieso al niet graag in een tuincentrum kwam? Of wanneer je geen eigen vervoer hebt of de mogelijkheid al die spullen thuis te krijgen? Dan zit er nog steeds maar één ding op: je tuinstoelen, parasol, regenton en tuinplanten online bestellen. Vooral tuinplanten online bestellen is een slim plan. Je hebt geen prut in je auto, hoeft er zelf niet mee te lopen slepen en je hoeft de planten alleen nog maar in de tuin te zetten.

Tuinplanten online bestellen, komt dat wel goed?

Veel mensen twijfelen over tuinplanten online bestellen. Ze zijn bang dat de planten dezelfde behandeling krijgen als de andere postpakketten en dat ze dus geknakt en gehusseld aankomen op de plaats van bestemming. Maar dat is gelukkig niet zo! De tuinplanten worden goed verpakt, zijn niet te nat en niet te droog en hoeven zelfs niet te acclimatiseren voor je ze in de grond zet. Tuinplanten online bestellen komt dus zeker goed!

Welke planten zet jij in de tuin?

Welke planten je in de tuin zet is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren: heb je een grote tuin of juist een postzegeltje? Heb je een tuin op het zonnige zuiden of op het noorden? Zit je precies op een windhoek of meer in de luwte? En wat voor grond is er aanwezig? Dikke klei of losse zandgrond? Daarbij is je budget natuurlijk ook nog van belang. De aanschaf van tuinplanten kan flink in de papieren lopen. Toch kun je, door je tuinplanten online te bestellen, precies die planten kiezen die bij jou in de tuin passen.

Wat is jouw smaak?

Natuurlijk zijn alle factoren die ik hierboven benoemde van belang. Maar wat misschien nog wel belangrijker is: wat vind jij mooi? Van welke planten gaat jouw hart sneller kloppen? Hou je van groenblijvende planten en bomen of mogen ze hun blad verliezen in de herfst/winter? Wil je een uitbundig kleurenpalet of wil je juist een meer ingetogen tuin? Wil je veel bloeiende planten? En wat denk je van de geur? Ben je gek op de geur van kamperfoelie of hou je meer van de wat subtielere geur van rozen? Door goed te bepalen wat jij wilt, kun je, online, de mooiste tuinplanten bestellen voor jouw tuin!