Jaarlijks een nieuwe telefoon? Niet als je het zo aanpakt!  

0
397

Mobiele telefoons worden tegenwoordig voor één jaar aangeschaft, maximaal twee jaar. Hierna wordt het hoog tijd voor een nieuwe. Soms gewoon omdat je hier zin in hebt maar meestal toch wel omdat de mobiele telefoon niet meer naar behoren werkt. Misschien is de accu van je smartphone wel een stuk slechter geworden of heeft je scherm hier en daar wat klappen moeten incasseren met flinke krassen of scheuren als gevolg. Wil jij graag langer van je favoriete smartphone genieten of hem gewoon netjes houden zodat je hem na die één of twee jaar gewoon weer netjes kan doorverkopen? Dan hebben we hier wat waardevolle tips voor je!

Bescherm je telefoon met een hoesje of bumper

De smartphones van tegenwoordig zijn een stuk fragieler dan die van vroeger. Sommige kunnen wel tegen een stootje maar ze hoeven maar net even verkeerd te vallen of te landen en je mobiele telefoon is gewoon stuk. Zonde en eigenlijk ook niet nodig. Met een hoesje of een bumper voorkom je dit soort dingen namelijk. Sommige mensen vinden een hoesje niet mooi maar dat hoeft helemaal geen smoes te zijn. Tegenwoordig kan je namelijk je telefoonhoesje zelf ontwerpen. Op deze manier heb je altijd iets naar eigen smaak. Niet zo creatief? Niet getreurd. Er zijn ook tal van shops die de meest leuke en unieke telefoonhoesjes aanbieden. Bij Case 24 is de keuze reuze. En als je dan toch bezig bent, vergeet dan vooral ook een screenprotector niet. Een screenprotector is een dun plaatje van plastic of glas wat over je gewone scherm heen gaat. Wanneer je telefoon op het scherm valt zal de screenprotector de klap opvangen waardoor je scherm gewoon netjes en heel blijft.

Maak je telefoon met enige regelmaat schoon

Zeg eens eerlijk, wanneer is de laatste keer dat jij je telefoon hebt schoongemaakt? Of misschien heb je dat zelfs nog nooit gedaan. De smartphone is tegenwoordig een van de meest gebruikte voorwerpen ter wereld. We houden hem minimaal 4 uur per dag in onze handen terwijl we daarvoor aan van alles en nog wat hebben gezeten. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat op sommige mobiele telefoons nog meer bacteriën zitten dan op een wc-bril. Allereerst niet echt hygiënisch maar ook niet perfect voor de gebruiksduur. Stof en viezigheid kruipt namelijk ook naar binnen en als het daar eenmaal zit, dan is het lastig om het er ook weer tussenuit te krijgen. Probeer daarom je mobiel minimaal één keer per maand een schoonmaakbeurt te geven.

Ga slim om met je batterij

Een redelijk zwak onderdeel van je telefoon is de batterij. De batterij is ook wel de accu. Hoe vaker een accu wordt gebruikt, des te meer de werkzaamheid hiervan afneemt. Ook het opladen en het ontladen doen een accu over het algemeen niet veel goeds. Zorg er daarvoor voor dat je slim met je accu omgaat. Probeer de accu bijvoorbeeld niet te lang aan het stroom te laten en ook snel ontladen wil je liever vermijden. Wanneer dit lukt zal jouw accu veel langer meegaan dan andere accu’s.