Inbetween gordijnen hebben een lichte en luchtige functie

0
522

Je wilt natuurlijk licht in de kamer, terwijl je niet wilt dat mensen naar binnen kunnen kijken. Aangeraden wordt om dan te kiezen voor inbetween gordijnen. De stofdikte van deze licht doorlatende gordijnen zit tussen de stofdikte van de vitrage en de verduisterende overgordijnen in. Het zonlicht kan door de inbetween gordijnen naar binnen vallen, terwijl dit geen inkijk creëert. Je behoudt met deze gordijnen dus zowel het natuurlijke zonlicht als je privacy. Het inbetween gordijn heeft dus zowel een lichte als luchtige functie. Deze gordijnen kunnen goed gecombineerd worden met ander soorten raambekleding. je kunt deze gordijnen onder andere combineren met dikkere overgordijnen of houten jaloezieën. Voor deze dubbellaagse raambekleding is het inbetween gordijn dus een uitstekende basis.

Gordijnen die passen bij jouw interieur

Natuurlijk moeten de inbetween gordijnen passen bij jouw interieur. Deze gordijnen zijn uiteraard leverbaar in verschillende kleuren en stoffen. Ook worden deze gordijnen op maat geleverd. Daardoor sluiten deze gordijnen dus perfect aan op het raam. Ongetwijfeld kun je altijd een gordijn vinden die perfect past bij jouw interieur. Deze gordijnen, met een stof die dikker is dan de vitrage, hebben een luxere uitstraling dan vitrage. Ook is de stof van deze gordijnen minder transparant dan vitrage, waardoor men minder goed door deze gordijnen heen kan kijken. Je privacy blijft dus behouden.

De eigenschappen van inbetween gordijnen

Deze gordijnen beperken, zoals al eerder is opgemerkt, de inkijk van buitenaf, terwijl ze wel licht doorlaten. Het mooie natuurlijke licht in de ruimte blijft behouden, terwijl je wel meer privacy hebt. Het licht wordt, zonder de ruimte te verduisteren, door deze gordijnen gefilterd. Bij fel zonlicht buiten wordt het zonlicht is de ruimte dus minder fel. Je hebt dus bij het kijken naar de televisie geen last van het irritante licht van buiten. Deze gordijnen krimpen. Gordijnen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen, zoals linnen en katoen, zijn daar het meest gevoelig voor. Maximaal kunnen deze gordijnen 4% krimpen. Inbetween gordijnen van polyester, die daar minder gevoelig voor zijn, krimpen maximaal 1% krimpen. Hoe ontstaat het krimpen? Door vocht- en temperatuurwisselingen. Door de wasinstructies op het waslabel van het gordijn goed te volgen kan krimp door te heet wassen of strijken worden voorkomen.

Het wassen van gordijnen

Ga je een gordijn wassen? Klop het gordijn dan eerst goed uit. Het is belangrijk dat je de wasvoorschriften goed leest. Uiteraard moet je de gordijnen wassen volgens de wasvoorschriften. De gewassen gordijnen moet je drogen door ze weer op te hangen. Wil je een inbetween gordijn wassen? De stoffen van de licht doorlatende inbetween gordijnen zijn doorgaans geschikt voor de wasmachine.