Hoe verstuur je een pakket naar Engeland?

0
618

Het wordt alsmaar makkelijker om producten van over de hele wereld te bestellen. Grenzen vervagen en dat betekent dat er voor jou met een webshop of ander bedrijf veel kansen liggen. Maar liefst 53% van de Europese consumenten bestelt wel eens bij bijvoorbeeld een internationale webwinkel, blijkt uit onderzoek dat werd gedaan onder meer dan 8000 consumenten. Met internationaal verzenden ligt de wereld dus aan je voeten. Hier volgen een paar tips voor het verzenden.

Waar moet je op letten?

Een pakket versturen naar Engeland? Je wilt dat je producten in goede staat aankomen bij je klant, dus een goede verpakking is van belang. Daarbij zijn er een aantal internationale regels waaraan je moet voldoen

Zorg dat de verzenddoos stevig is en tegen een val van 1.5 meter kan. Vul het pakket met opvulmateriaal zoals bubbelplastic of piepschuim. Bedek de hoeken van de verzenddoos met extra verpakkingstape. Gebruik verder liever geen kranten als opvulmateriaal, in verband met censuurregels. Kies ook een doos die groot genoeg is om opvulmateriaal toe te voegen, maar niet veel groter dan dat. Dat bespaart namelijk kosten én is duurzamer.

Een goede adressering is van essentieel belang voor het afleveren van je zendingen. En de adressering is per land anders, dus let hierbij goed op. Vermeld verder het e-mailadres en telefoonnummer van je klant op het verzendlabel. Dit verhoogt de kans op aflevering namelijk aanzienlijk.

Verder heb je ook als je internationaal verzendt, vaak te maken met beperkingen die niet gelden voor binnenlandse pakketten. En het vervelende is dat deze restricties nog wel eens veranderen. Zorg er daarom voor dat je de juiste bronnen raadpleegt bij het controleren van de vereisten. 

De verzendbeperkingen gaan over de goederen je mag verzenden, het maximale gewicht en andere eisen die per land verschillen. Ze kunnen ook verschillen per internationale vervoerder, dus ga er niet vanuit dat alle vervoerders hetzelfde beleid hanteren.

Overzicht van de aanbieders

Soms zie je door de bomen (of pakketten) het bos niet meer. Er zijn natuurlijk een heleboel aanbieders om jouw pakketten te vervoeren naar het buitenland. Op ParcelParcel vind je een totaal overzicht van alle aanbieders, de verzendkosten, de douanekosten per land, de hierboven genoemde eventuele restricties en nog veel meer handige informatie over het verzenden. In één oogopslag alle informatie die je nodig hebt. Wil je dus dat ene pakket versturen naar Engeland? Dan tik je heel makkelijk alle informatie in zoals de afmetingen en het gewicht. Je krijgt meteen het verzendtarief en de beste manier van verzending.

De voordelen van ParcelParcel vergeleken met andere aanbieders zie je hier nog even op een rijtje:

• tot 70% besparen op de verzendkosten

• douanefactuur wordt voor je geregeld

• directe support bij je verzending is altijd beschikbaar

• online boek je gemakkelijk zowel export- als importzendingen

• je pakket wordt altijd aangetekend afgeleverd

• je pakket wordt gratis dezelfde dag opgehaald

• betalen is gemakkelijk en veilig met meerdere betaalopties