Hoe veilig is jouw woning? Gebruik deze handige tips!

0
475

Heb je een eigen woning en wil je veilig je huis kunnen verlaten? Dan is het slim om te kijken hoe goed jouw huis beveiligd is. Je kan dit op allerlei verschillende manieren testen. Denk bijvoorbeeld aan elektronische beveiliging of denk aan een aantal handige tips die ervoor zorgen dat jouw huis minder opvalt.

Begin met een aantal voorzorgsmaatregelen

Naast het kopen van extra sloten, misschien alarmen of camera's, zijn er veel voorzorgsmaatregelen die je kan nemen zonder veel geld uit te geven. Naast het feit dat de meeste dieven binnenkomen via de voor- of achterdeuren, komen ze vaak binnen via openstaande ramen. Probeer zo min mogelijk vensters open te houden. Zeker als je van huis gaat. Daarnaast is het laten branden van verlichting ook erg handig. Op deze manier zal de dief denken dat er iemand thuis is.

Daadwerkelijk beveiligen

Het beveiligen van je woning is het meest effectief. Dit kan je op verschillende manieren doen. Wij raden aan om camera beveiliging inclusief installatie aan te schaffen zodat je zeker weet dat je gehele woning goed in beeld is zodat je alles in de gaten kan houden. Het is van essentieel belang dat de camera installatie op de juiste manier gedaan wordt. Wanneer dit niet zo is kan het zomaar zijn dat je woning als nog niet goed is beveiligd. Naast dat de camera’s inbrekers al afschrikt wil je natuurlijk ook dat de camera’s goed hun werk doen wanneer de inbrekers toch een gokje wagen.

Loop niet te koop met je dure spullen

Het is niet altijd even slim om met je duurste laptop, scherm of andere spullen in de voortuin te gaan zitten. Dit valt op, en zeker voor mensen die met slechte bedoelingen langs je huis fietsen. Zorg er dus voor dat je niet al te opvallend met je spullen rondom je huis loopt. Daarnaast is het verstandig om altijd je spullen op te bergen wanneer je bijvoorbeeld gaat slapen of van huis weg gaat. Berg je laptop op een moeilijk te vinden plek op en zorg ervoor dat niet alles direct in het zich is. Dit zorgt ervoor dat inbrekers denken dat er niet zoveel te halen valt.

Slim beveiligen

Tegenwoordig kan je met slimme sloten je huis op afstand op slot doen of juist openen. Hierdoor weet je altijd zeker of je huis op slot is. Ben je toch vergeten je huis op slot te doen? Dan kan je dit gemakkelijk via je smartphone regelen.