Hoe trek je als bedrijf vreemd vermogen aan?

0
482

De meeste bedrijven zijn continu op zoek naar nieuwe investeringen. Om investeringen te kunnen doen is het wel belangrijk dat je beschikt over liquide middelen. Op het moment dat je al je geld hebt geïnvesteerd in renderende projecten en er zich een situatie voordoet waar je geld voor nodig hebt, dan is het fijn als je snel kunt schakelen. 

 

Geld lenen kan bij verschillende partijen

Zakelijk lenen kan je bij verschillende partijen doen. Zo kun je bijvoorbeeld bij de bank geld lenen. De bank stelt hier vaak wel hoge eisen aan waardoor de stap om naar de bank te gaan groot is. Mocht je liever niet bij de bank willen lenen, dan zijn er ook nog andere opties. Zo zijn er bijvoorbeeld inveteringenspartijen die snel een zakelijke lening openen mogelijk maken. 

 

Waar moet je rekening mee houden bij het afsluiten van een zakelijke rekening

Wanneer je een zakelijke rekening af wilt sluiten is het belangrijk dat je weet waar je aan begint. Allereerst is het slim om het bedrijf waarmee je wilt werken na te lopen. Kijk of het een betrouwbare partij is en voorkom dat je later in de problemen komt. Tegenwoordig kun je dit erg eenvoudig doen door via het internet te kijken naar de reviews. 

 

Wat zijn de voorwaarden van de lening?

Het is erg belangrijk dat je goed kijkt naar de voorwaarden die aan lening verbonden zitten. Onder andere de rente die je dient te betalen is belangrijk om mee te nemen in de overweging. Naast de rente is het ook handig om vooraf te weten hoe lang je hebt om de lening terug te betalen. Het laatste waar je op zit te wachten is dat je vreemd vermogen bij een andere partij moet aanhalen om de lening af te betalen. 

De aansprakelijkheid is ook een belangrijk punt waar naar gekeken moet worden. Zo ben je bij sommige leningen ook privé aansprakelijk. Voor een zakelijke lening is dit uiteraard niet prettig en kan je beter een lening afsluiten waarbij je privé vermogen buiten beschouwing blijft. Kijk hier vooraf goed na en voorkom vervelende situaties. 

 

Kan je de lening wel terugbetalen?

Een ander punt waar je erg kritisch in moet zijn is de mogelijkheid om de lening terug te betalen. Als de zaken even wat minder gaan, is het dan wel mogelijk om af te lossen? Als je hierover twijfelt kun je er beter voor kiezen om de lening niet aan te gaan. Dit omdat de lening anders de continuïteit van je onderneming in gevaar kan brengen.