Haar voor je geld

0
477

Ben jij zo’n ongelukkige die zijn haar vroeg aan het verliezen is? Maar zit je met een te krap budget om een haar transplantatie überhaupt te overwegen? Dan is het misschien tijd om een uitstapje naar Turkije te maken. Turkije heeft zich ontwikkeld tot het walhalla van de haar transplantaties. Nergens anders wordt de ingreep tegen zo’n lage prijs aangeboden.

Turkije is natuurlijk het land van de prachtige stranden, een stad vol historie waar twee culturen elkaar raken. Maar wat men vaak niet weet over Turkije is dat het een grote stroom aan toeristen kent die niet komt voor de natuur en cultuur, maar met medische doeleinden. Het land heeft de laatste jaren grootschalig geïnvesteerd in de medische infrastructuur. Daarnaast stijgen de kosten van de behandeling in Westerse landen. En dat maakt een Haartransplantatie Istanbul steeds populairder.

Wat maakt Turkije zo’n populaire bestemming voor haartransplantaties?

Dit zijn enkele redenen waarom Turkije zo’n populaire bestemming is voor een haartransplantatie:

– Turkse klinieken bieden een hoogwaardige ingreep voor een lage prijs. De prijs-kwaliteit verhouding is dus erg goed.
– Het land biedt aantrekkelijke kosten besparingen voor medische ingrepen zoals haar transplantaties.
–  In vergelijking met Westerse landen, zijn de kosten 60-80% lager.
– Turkse chirurgen spreken allemaal vloeiend Engels.
– Klinieken in Turkije maken gebruik van de nieuwste technieken.
– De wachttijd in Turkije is veel korter dan omliggende landen.

Hoe kan een patiënt zich voorbereiden?

Met een tripje op en neer is de behandeling niet volledig. Van te voren dient een patiënt de volgende stappen te ondernemen. Zo moet een patiënt voor de procedure stoppen met het gebruik van medicijnen om haargroei te stimuleren, zoals Minoxidil (Rogaine). Ook het gebruik van vitamines en voedingssupplementen moet tijdelijk stopgezet worden. Als de patiënt een roker is, moet ook het roken een week voor de behandeling tijdelijk worden stopgezet. Twee dagen van te voren dient er geen alcohol gedronken te worden.

Hoe verloopt zo’n ingreep?

Op de dag van de ingreep dient de patiënt gedoucht te zijn en comfortabele, losse kleding te dragen. Vlak voor de ingreep wordt de patiënt mild verdoofd. Sieraden en lenzen worden uitgedaan. Het haar van de patiënt wordt volledig afgeschoren. Tijdens de ingreep wordt de patiënt aangeraden geen cafeïne houdende dranken te drinken omdat de kans op bloedingen tijdens de ingreep daarmee vergroot. Vervolgens volgt een volledige verdoving. De ingreep start met haarzakjes winnen uit het donor gebied, die vervolgens worden aangebracht op de behoevende delen van de hoofdhuid. Om de zoveel tijd injecteert de dokter een kleine hoeveelheid saline om de hoofdhuid gezond te houden.

Na de ingreep zal het hoofd met zorg moeten worden behandeld. Zo mag de patiënt niet zwemmen, beperkt zijn haar wassen met shampoo en de zon mijden.