Goedkope vliegtickets naar Antalya boeken

0
471

Als je opzoek bent naar vliegtickets Antalya dan kan je deze eenvoudig online kopen. Vliegtickets Turkije hoeven niet duur te zijn en een goeie deal is makkelijk te vinden met een beetje zoekwerk. Er zijn vele redenen om de prachtige Turkse stad Antalya te bezoeken. Deze veelzijdige stad is gelegen aan de azuurblauwe Middellandse zee. Je kan hier heerlijk ontspannen in de warme zonnestralen. Ondertussen is er meer dan genoeg geschiedenis en cultuur te snuiven. Door het heerlijke mediterrane zeeklimaat zijn de zomers warm en de winters mild. In de zomer vind je vele Europese toeristen terug en in de winter is het een stuk rustiger, maar nog steeds de moeite van een bezoek waard. Deze geliefde kustplaats aan de Turkse Riviera heeft twee lange zandstranden waar je kan relaxen en in de omgeving is er genoeg te beleven.

De oude stad bezoeken

Als je in Antalya bent dan moet je gewoon de oude stad bezocht hebben. Dit gedeelte werd de Kaleiçi genoemd en tot de Tweede Wereldoorlog was Antalya niet groter dan dit gedeelte. Je vindt hier smalle straatjes terug met huizen die erg dicht op elkaar zijn gebouwd. Om deze reden zal je er weinig zon terugvinden en dat kan weleens prettig zijn op een warme zomerdag. Boven het oude centrum steekt de 38 meter hoge minaret van de moskee uit die in 1230 werd gebouwd. Deze moskee werd in het jaar 1373 volledig gerenoveerd. Ook vind je er de oude Romeinse haven terug die alleen te voet bereikbaar is. De haven is ingesloten door de hoge stadsmuren en de weg ernaartoe voert je door pittoreske straatjes. In de haven zelf kan je genieten van heerlijke verse vis. Ook kan je er diverse boot trips boeken. Op deze boot trips kan je vaak snorkelen of duiken en zo de prachtige onderwaterwereld voor de kust ontdekken.

De omgeving van deze Turkse badplaats ontdekken

Ook in de omgeving van Antalya is er meer dan genoeg te beleven. Er zijn meerdere steden in de omgeving te vinden waaronder Denizli, Burdur, Konya en Isparta. De bekende Düden watervallen vind je op ongeveer 10 kilometer afstand. Achter deze mooie watervallen vind je een grot van waaruit je het water kan horen neerkletteren en een mooi zicht hebt op het vallende water. Als het licht erop valt dan is het zeker een fotomomentje waard. Als je van geschiedenis houdt dan kan je je hart ophalen met de vele verschillende archeologische sites. Een van de bekendere plekken is Perge, dit is een ruïne van een rijke en grote stad uit de oudheid en zeker de moeite waard om te bezichtigen.