Geld lenen regel je zelf online

0
538

Het kan je zomaar gebeuren: je auto, wasmachine en koelkast stoppen er in dezelfde maand mee, je kind moet om een beugel én je hebt een nieuwe bank gezien die je nu moet hebben. Oké, die bank kan dan misschien wachten, maar de rest is toch van essentieel belang. Toch zul je, als je naar je bankrekening kijkt, keuzes moeten maken. Zoveel spaargeld heb je gewoon niet even achter de hand. Wil je toch én een andere/nieuwe auto, een nieuwe wasmachine, een nieuwe koelkast én die beugel voor je kind, dan is er nog een andere oplossing. Je kunt geld lenen. Geld lenen is misschien spannend en gaat in tegen je principes, maar soms kan het gewoon niet anders.

Online geld lenen op een veilige manier

Niemand gaat meer lichtzinnig om met het lenen van geld. We weten inmiddels allemaal dat geld lenen ook geld kost. Je betaalt immers rente over de lening die je afsluit. Toch is het nog steeds verleidelijk om meer te lenen dan je eigenlijk direct nodig hebt. Het is daarom belangrijk dat je voor je geld gaat lenen eerst bepaalt hoeveel je écht nodig hebt én hoeveel je per maand kunt terugbetalen. Wees daarbij erg realistisch en hou ook rekening met verdere financiële tegenslagen. Je moet ook kunnen blijven sparen voor je toekomst!

Sluit een aparte lening af voor je auto

Geld lenen voor een auto heeft als sjieke naam: een autofinanciering. Uiteindelijk gaat het er dan vooral om dat je geld leent om een nieuwe of gebruikte auto te kunnen aanschaffen. Je kunt gebruik maken van deze lening als particulier, maar ook als startende ondernemer of ZZP'er. Hou er wel rekening mee dat hoe hoger het bedrag is dat je leent en hoe lager het maandbedrag is dat je wilt betalen hoe langer het duurt voor je de auto volledig hebt terugbetaald. Zorg dus dat je rekening houdt met de gebruiksduur van de auto. Deze mag nooit korter zijn dan de looptijd van je lening! Anders betaal je voor een auto die je niet meer in je bezit hebt.

Leen geld bij een betrouwbare instantie

Het is natuurlijk heel verleidelijk om geld te lenen bij je ouders of bij je vrienden, maar is dat ook echt verstandig? Een lening kan de onderlinge verstandhouding in een mum van tijd verslechteren. Het is dus verstandiger om in zee te gaan met een betrouwbare instantie. Je betaalt dan wel wat rente, maar dat is, over het algemeen, te overzien.