Game PC kopen? Hier moet je op letten!

0
442

Wil je grotere en zwaardere games gaan spelen? Dan kom je waarschijnlijk al snel tot de ontdekking dat je gewone pc op een gegeven moment niet meer volstaat. Je pc kan je game gewoon simpelweg niet meer aan. Dan kan zijn doordat de videokaart of de processor onvoldoende ondersteunt of doordat het werkgeheugen niet groot genoeg of alles in zijn geheel niet voldoende op elkaar is afgestemd. Wanneer dat gebeurt zullen je games gaan haperen of sommige functies zullen het niet of gedeeltelijk niet meer doen. Wanneer dat gebeurt en je wilt je games nog wel optimaal blijven spelen, dan ben jij op zoek naar een gaming pc. In dit blog vertellen we je graag waar je op moet letten wanneer je deze pc gaat aanschaffen.

Hoeveel wil en kan je eraan besteden?

Hoe lastig en vervelend het soms ook is, gamen is geen goedkope hobby. Je game uitrusting zal geld kosten en ook een game pc is niet gratis. Toch hoeft dat ook niet te beteken dat je er duizenden euro’s aan uit hoeft te geven. Een beeld wat sommige mensen er wel van hebben. Er bestaan uiteraard wel game pc die heel veel geld kosten en heel goed zijn maar er zijn ook goedkopere varianten die doen wat ze moeten doen en binnen jouw budget passen. Dat is tenslotte waar het omdraait, om jouw budget. Vraag jezelf dan ook af wat je eraan wilt besteden en of je dit geld hebt. Ga eens voor jezelf een beetje op onderzoek uit op het internet en kijk eens naar de verschillende prijzen en wat je daarvoor krijgt. Op deze manier heb je in ieder geval een goed beeld voor jezelf over de mogelijkheden.

Welke games speel je?

Ook niet heel onbelangrijk zijn de games die je speelt of gaat spelen. Op de achterkant van de games staan meestal de aanbevolen specificaties. In deze specificaties staat opgenomen aan welke eisen jouw apparatuur moet voldoen om de games goed te laten werken. Alle componenten moeten minimaal evenwaardig zijn aan wat er op de achterkant staat. Hier staat bijvoorbeeld een bepaald type processor of een minimale hoeveelheid RAM. Wanneer je apparatuur aan een van de eisen niet voldoet zal je game helaas niet optimaal werken.

Wat zijn de belangrijkste onderdelen?

We hadden het net al even over de processor en RAM. Dit zijn belangrijke onderdelen van je gaming pc maar zeker niet de enige. Ook je grafische kaart, je harde schijf en de kast met alle toebehorende zijn net zo belangrijk. Voor de meeste onderdelen kan je kiezen uit twee fabrikanten zoals Nvidia en AMD of AMD en Intel. Voor welke je kiest hangt af van de aanbevolen specificaties maar ook van je eigen voorkeur.