Ga jij ook als zzp’er beginnen? Lees deze tips!

0
285

Steeds meer mensen kiezen ervoor om voor zichzelf aan de slag te gaan. Dat is niet gek, aangezien er veel verschillende voordelen verbonden zijn aan het werken voor jezelf. Zo kan je altijd jouw eigen uren bepalen en ook kan je ervoor kiezen om aan het werk te gaan in een sector die jou energie geeft. Daarnaast moet je als eigen ondernemer vooral in het begin erg veel zelf gaan regelen. Het is daarom aan te raden om jezelf goed in te lezen over de taken die je als zzp’er moet gaan uitvoeren. Op deze manier ben je er namelijk zeker van dat jij jezelf op een zo goed mogelijke wijze kan voorbereiden. Het draait voor jou natuurlijk uiteindelijk om het werk dat je kan gaan doen, maar daar omheen zal je simpelweg ook de nodige zaken moeten gaan uitvoeren. 

 

Starten 

Daarom is het fijn om een idee te hebben van de start die je moet maken als zzp’er. Wanneer je dat in ieder geval duidelijk hebt voor jezelf zal dat al heel veel werk schelen. Hierbij is het aan te raden om gebruik te maken van vijf stappen. Allereerst zal je natuurlijk goed en overzichtelijk het plan van jouw onderneming moeten opstellen. Alleen dan weet je namelijk waar je precies mee aan de slag zal gaan. Vervolgens is het belangrijk om een naam voor jouw onderneming te bedenken. Met deze naam zal je jouw onderneming moeten gaan inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Hierdoor zal jouw onderneming officieel als bedrijf vastgezet worden. Daarna is het verstandig om de administratie van jouw bedrijf duidelijk en overzichtelijk te maken. Denk hierbij aan de financiën en andere zaken van jouw bedrijf. Ook moet je de verzekeringen en het pensioen op een voor jouw aangename manier regelen. 

 

Opdrachten 

Vervolgens is het tijd om als zzp’er aan de slag te gaan met opdrachten. In het begin kan het misschien wat lastiger zijn om opdrachten binnen te halen. Zzp opdrachten in de zakelijke dienstverlening vinden kan je gelukkig ook online doen. Door je bijvoorbeeld aan te sluiten bij een van de vele platforms, maak jij het jezelf makkelijker om opdrachten voor jouw bedrijf te regelen. Een freelance platform zal opdrachten in verschillende sectoren kunnen plaatsen op het platform. Wanneer jij vervolgens vindt dat een opdracht goed aan zal sluiten bij jouw onderneming is het mogelijk om de opdracht aan te nemen en uit te voeren. Hierdoor kan je nieuwe klanten binnenhalen en als je tevreden klanten achterlaat is het mogelijk om vervolgens weer opdrachten van andere klanten te krijgen.