Fiets je gezond!   

0
485

Anno 2021 zijn we niet alleen meer bezig met duurzaamheid maar ook met gezondheid. Afgelopen jaar heeft maar weer bewezen hoe belangrijk onze gezondheid wel niet is maar hou wordt en/of blijf je nou gezond. Het is niet alleen gezonder eten of meer bewegen. Het is een combinatie van allemaal. Gezonder eten, meer bewegen maar ook stress vermijden en voldoende vitamines en mineralen tot je krijgen. Toch wordt meer bewegen vaak wel onderschat en is dit een missende schakel naar een gezondere levensstijl. Mensen denken bij meer bewegen meteen aan uren in de sportschool staan terwijl dat niet perse nodig is. Ook 30 minuten wandelen of fietsen per dag is prima, in sommige gevallen zelfs juist beter. Benieuwd waarom fietsen zo gezond is? Je leest het hier!

Fietsen brengt je in beweging

Oké, dit is misschien een inkoppertje maar fietsen brengt je in beweging. Door te fietsen zet je met name de grote spieren in je lichaam aan het werk en moet je lichaam dus harder aan het werk. Je ademhaling en verbranding gaan omhoog en je neemt meer zuurstof op. Daarnaast moet je toch al naar je werk dus je bent niet nog eens extra veel kwijt tijd. Je vervangt gewoon de auto door de fiets waardoor je meteen twee vliegen in één klap slaat. En je beweegt jezelf naar je werk én je beweegt jezelf fiets. Overigens is een goede fiets, zoals een stadsfiets voor dames, wel een pré als je veel gaat fietsen. Daar doe je vooral je lichaam een groot plezier mee.

Fietsen maakt je gelukkiger

Stress is slecht voor ons lichaam. Steeds meer onderzoekers brengen stress in verband met welvaartsziektes en andere vervelende aandoening. Het is niet alleen slecht voor ons hart maar voor onze gezondheid in het algemeen. Door te fietsen kan je stress verminderen. Door in de buitenlucht te zijn maakt je lichaam een bepaald gelukshormoon aan. Daarnaast heeft frisse zuurstof ook een positieve werking op ons. Fietsen zorgt er niet alleen voor dat stress vermindert maar het zorgt er ook voor dat we een stuk gelukkiger zijn.

Fietsen bespaart geld

Dit heeft in principe natuurlijk niet direct met je gezondheid te maken maar het is natuurlijk wel een leuke bijkomstigheid. Doordat je de auto laat staan hoef je geen benzine te betalen en zal je ook minder onderhoud aan de auto hebben. Fietsend naar je werk is helemaal gratis, mits je al in het bezit bent van een fiets natuurlijk.