EPDM dakbedekking gebruiken

0
567

In Nederland is het regelmatig slecht weer en is het van belang dat je een goede dakbedekking hebt. Anders is de kans op lekkage een stuk groter en kan dit nare gevolgen hebben voor een bedrijfspand. Een lekkage kan de producten en apparaten van een onderneming kapot maken en dit kan zware verliezen betekenen. Daarom heb je de juiste dakbedekking nodig en kan EPDM dakbedekking de ideale oplossing zijn. Maar wat zijn de voordelen van EPDM dakbedekking? En wat is een EPDM pakket? In dit artikel gaan we dat uitgebreid behandelen en komen er antwoorden voor de vragen.

Wat zijn de voordelen van EPDM dakbedekking?

EPDM is een synthetische rubber die je kunt gebruiken als dakbedekking van je bedrijfspand. Het is sterk, flexibel en volledig waterdicht en biedt ook genoeg weerstand tegen een storm. Het heeft daarnaast een lange levensduur van ongeveer 50 jaar en heeft weinig onderhoud nodig. Daarnaast kan het naadloos gelegd worden op de daken en zorgt dit voor minder kans op lekkage. Ook is EPDM rubber volledig bestand tegen ozon en uv-straling en is dit geschikt voor verschillende dagen. Het is vooral geschikt voor platte daken en voor daken met een dakhelling. Je kunt EPDM dakbedekking gebruiken voor de renovatie van bestaande dakbedekkingen, maar ook voor een compleet nieuw dak.

EPDM pakket

Ben je van plan om EPDM rubberfolie te gebruiken als dakbedekking voor je bedrijfspand? Dan heb je natuurlijk materiaal nodig en kun je dit terug vinden in een EPDM pakket. Hierin zit al het materiaal wat je nodig gaat hebben voor het bedekken van je dak met EPDM rubberfolie. In het pakket zitten EPDM rubberfolie rollen en kun je ook EPDM contactlijm vinden, waarmee je het kunt vastmaken. Hierbij kun je vaak kiezen uit verschillende diktes en ligt het eraan waarvoor je het gebruikt. Loop je regelmatig op het dak? Kies dan voor een dikkere EPDM pakket variant en dat is wel zo prettig om te weten.

EPDM plaatsen

EPDM rubberfolie kun je op verschillende manieren plaatsen op je dak. Zo kun je de folie naadloos op het dak bevestigen en kun je het verzwaren met kiezels. Hierbij moet je de openstaande dakranden met een goede contactlijm dichten, zo zorg je ervoor dat het waterdicht blijft. Ook kun je het volledig lijmen en kun je de rubberfolie met speciale EPDM lijm vast maken aan de ondergrond. Ten slotte kun je met mechanische onderplaten die bevestigd zitten op het dak de rubberfolie ook vastmaken.