Een verwarmd huis door infrarood verwarming

0
387

Nu de zomer er weer aankomt, zal een verwarming iets minder nodig zijn in het huis. Echter, wanneer het wel wat kouder wordt, is het natuurlijk lekker om een verwarmd huis te hebben. Wat dacht u van een infrarood verwarming?

Wat is het?

Een infrarood verwarming verwarmt het huis door gebruik te maken van stralingen in het infrarood spectrum. Dit klinkt heel verwarrend, maar eigenlijk betekent het dat de verwarming objecten in de ruimte verwarmt. Dit is anders dan bij andere verwarmingen. Traditionele radiatoren verwarmen bijvoorbeeld de lucht. Hierdoor is de warmte anders in verschillende delen van de kamer. Op de grond kan het bijvoorbeeld een stuk kouder zijn, terwijl het bij het plafond erg warm is. Die lucht komt samen om een comfortabele temperatuur te maken. De warmte van een infrarood verwarming doet dit niet. Zoals gezegd, verwarmt deze objecten in de ruimte. Alles wordt hierdoor dezelfde temperatuur, waardoor het overal erg aangenaam is. De stralen van een infrarood verwarming wordt ook wel vergeleken met stralen van de zon. Daar wil u toch ook de hele dag in zitten!

De voordelen

Nu weet u wat het is, maar wat zijn de voordelen tegenover andere verwarmingen?

Allereerst het voordeel dat al genoemd was. Overal in de kamer is het dezelfde temperatuur, in alle hoeken, bij het plafond en bij de grond. De warmte wordt dus goed verdeeld. Een voordeel dat hieraan verbonden zit, is schonere lucht. Ja echt! Bij een traditionele radiator wordt er warmere lucht uitgestoten. Warme lucht stijgt op en gaat cirkelen bovenin een kamer. De opstijgende, warme lucht kan stof meenemen naar boven, waardoor dit gaat zweven door de kamer heen. Een infrarood verwarming zal dit niet doen.

Omdat de warmte gericht staat op de objecten in de kamer, hoeft er minder energie verbruikt te worden. De objecten geven beter warmte af en er wordt minder warmte verloren door opstijgende lucht. Dat is weer lekker voor de portemonnee.

Dit voordeel zal misschien niet voor iedereen even interessant zijn, maar een infrarood verwarming ziet er netter uit dan een traditionele radiator. Weg zijn de witte boxen in de kamer. Een stralingspaneel van een infrarood verwarming kan komen in metaal, glas, spiegel of een krijtbord uitvoering. Eén van deze zal er zeker net uit zien in uw decor. Er zitten energiedraden aan een infrarood verwarming, maar deze kunnen eenvoudig weggewerkt worden.

Dus hoopt u minder geld uit te geven aan de verwarming en wilt u een lekker warm huis? Dan is een infrarood verwarming kopen zeker een goed idee!