Een prenatale vaderschapstest voor zekerheid

0
336

Soms kan het voorkomen dat het onduidelijk is wie de vader van een kindje kan zijn. In de meeste gevallen is die twijfel al aanwezig tijdens de zwangerschap. Deze twijfel kan zorgen voor situaties die je liever wil voorkomen, waardoor het aan te raden is om hier zo snel mogelijk een oplossing voor te vinden. Onduidelijkheid voor de betrokken partijen kan namelijk erg vervelend zijn en daarom moet je ervoor willen zorgen dat deze onduidelijkheid weggenomen kan worden. Gelukkig is dat tegenwoordig mogelijk, waardoor het tijdens de zwangerschap nog duidelijk kan worden wie de biologische vader van het ongeboren kindje is. Om meerdere redenen kan deze twijfel ontstaan en in veel van deze gevallen wil je deze twijfel meteen wegnemen, daarom zijn er bepaalde tests uitgevonden die erbij kunnen helpen om in één keer duidelijk te maken wie nou de daadwerkelijke vader is van het nog ongeboren kindje. 

 

De test

De test die hiervoor uitgevoerd kan worden is de prenatale vaderschapstest. Met prenataal wordt bedoeld dat de test al uitgevoerd kan worden voordat de baby werkelijk geboren is. Door het antwoord op de vraag wie daadwerkelijk de vader is voor deze tijd al te geven, kan voorkomen dat er vervelende situaties kunnen ontstaan voor de betrokken partijen. Ook wanneer er twijfel is of jij wel echt de vader van het kindje bent, is het mogelijk om deze test te doen. Voor deze test hoeft er niets met de baby gedaan te worden. Het enige dat namelijk nodig is om de uitslag van deze test te kunnen krijgen, is het wangslijm van de vader en bloed van de moeder. Op deze manier kan er in het lab al gekeken worden of het hier om de biologische vader gaat of niet.  

 

Hoe uit te voeren?

Om het bloed van de moeder af te nemen moet dit uiteraard bij een dokter gedaan worden. Wanneer de vaderschapstest uitgevoerd wordt om de gemoedsrust, kan de vader deze test zelf uitvoeren door slijmvlies op het wattenstaafje te doen. Als deze test wordt uitgevoerd terwijl er tevens juridische zaken op het spel staan, is het niet mogelijk dat de vader deze test bij zichzelf doet om het zekere voor het onzekere te nemen. Ook in deze gevallen zal de test door een dokter gedaan moeten worden. Deze test is simpel en snel online te bestellen en nadat alle zaken zijn teruggestuurd zal het ongeveer vier dagen duren totdat de uitslag bekend is. In totaal hoeven jullie hier dus niet langer dan een week mee bezig te zijn. Dat is fijn voor alle betrokken partijen.