Dit type steigerbuis moet je gebruiken voor jouw project

0
460

Wil jij aan de slag gaan met een nieuw project en heb je hiervoor steigerbuizen nodig, maar weet je niet goed welk type steigerbuis je hiervoor het beste kunt kiezen? Dat is niet zo gek, want er zijn erg veel verschillende soorten steigerbuizen beschikbaar. Ieder materiaal heeft zijn eigen afmetingen, toepassingen en voor- en nadelen. Dus hoe weet je nu welke steigerbuis het beste geschikt is voor jouw creatieve project? Je leest het in dit blog. 

Welke soorten steigerbuizen zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende soorten steigerbuizen op de markt. Grofweg kun je deze verdelen in vijf categorieën. Dit zijn:

  1. Vierkante steigerbuizen van staal

  2. Ronde steigerbuizen van aluminium

  3. Ronde steigerbuizen van zwart aluminium

  4. Ronde steigerbuizen van zwart staal

  5. Ronde steigerbuizen van gegalvaniseerd staal.

Elk van deze materiaalsoorten heeft zijn eigen voor- en nadelen en is verkrijgbaar in andere afmetingen. In de volgende alinea lees je de eigenschappen van iedere materiaalsoort en ontdek je welke afmetingen de steigerbuizen voor jouw project precies moeten hebben. 

De juiste steigerbuis kiezen voor je project

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er vijf verschillende soorten steigerbuizen. Deze steigerbuizen zijn geschikt voor verschillende soorten projecten. Hieronder lees je welke steigerbuis je per project het beste kunt gebruiken. Ga je een project met steigerbuizen starten? Vergeet dan niet dat je ook steigerbuis koppelingen nodig hebt om de steigerbuizen met elkaar te kunnen verbinden. De koppelingen kun je net als de steigerbuis online gemakkelijk aanschaffen en bij je thuis laten bezorgen. 

Meubilair 

Stalen steigerbuizen met een vierkante vorm zijn heel goed te gebruiken in projecten voor thuis, zoals meubilair, maar kunnen ook goed gebruikt worden in zwaardere constructies. Wil je graag strakke, modern ogende meubels maken? Kies dan voor de kleinste vierkante, stalen steigerbuis met een diameter van 25 bij 25 millimeter. 

Zwaardere constructies

Wil je de steigerbuizen gaan gebruiken voor een zwaarder project, zoals het bouwen van een overkapping? Dan kun je het beste kiezen voor een ronde steigerbuis van staal of aluminium met een diameter van 60,3 millimeter. 

Kapstokken en kledingrekken 

Ga je een mooie kapstok of een modern kledingrek maken met steigerbuizen? Dan kun je het beste kiezen voor buizen van zwart staal of zwart aluminium met een diameter van 33,7 millimeter.

Gordijnrails en kledingroedes

Wil je zelf een gordijnrail of kledingroede maken met steigerbuizen? Hiervoor zijn lichtgewicht steigerbuizen van aluminium en zwart aluminium goed geschikt. Je kunt het beste kiezen voor een steigerbuis met een diameter van 33,7 millimeter.