Dit is wat je moet weten over het investeren in crypto

0
315

Voordat je ergens in gaat investeren, is het van belang dat jij je hier eerst in verdiept. Investeren kan namelijk een manier zijn om passief inkomen te genereren, maar er zijn ook een hoop mensen die verlies maken op investeringen. Om te voorkomen dat jij een van deze mensen bent, is het aan te raden om eerst kennis op te doen over het onderwerp. Op deze manier kun jij zelf bepalen of het kopen of verkopen van een aandeel of currency een goed idee is.

 

Wanneer je crypto moet kopen en wanneer niet

Als jij ergens in wilt gaan investeren dan is het niet zo dat het altijd een goed moment is. De markten zullen namelijk dagelijks van koers veranderen en jij zult ervoor moeten zorgen dat jij de currency voor een hogere prijs verkoopt dan waarvoor je ze hebt gekocht. Hier kun je onder andere voor zorgen door de koers Ethereum en koers Dogecoin in de gaten te houden. Door te wachten op een moment waarop de currencies minder waard zijn, kun je proberen winst te behalen. Wel is het in dit geval ook belangrijk dat je weet of een crypto nog meer waard gaat worden of niet. Er zijn namelijk ook een hoop currencies waarbij de projecten geen toevoegende waarde hebben. Deze cryptocoins kunnen overnacht failliet gaan, wat voor een crash in de waarde zal zorgen. Zorg er dan ook altijd voor dat jij voldoende kennis over de crypto die je bezit, dit om het risico zo goed mogelijk in te kunnen schatten.

 

Het zoeken van een broker die je vertrouwt

Bij investeren in crypto hoort het zoeken van een broker. Je kunt namelijk als particulier, net zoals bij de aandelenmarkt niet zomaar zelf crypt kopen. Vandaar dat er bedrijven zijn die de crypto kopen en vervolgens een platform creëren waarop particulieren de crypto kunnen kopen. Dit doen ze echter niet gratis. Je zult namelijk een verschil zien tussen de in- en verkoopprijs. Met dit verschil en de transferkosten zorgen de brokers ervoor dat ze geld verdienen. Hoeveel dit per transactie is, is afhankelijk van de broker. Ook is het zo dat je bij lang niet alle brokers gebruik kunt maken van dezelfde functies. Daarnaast kun je ook lang niet op elk platform aan dezelfde crypto komen. Als jij al specifieke plannen hebt, dan is het verstandig om hier eens goed naar te kijken.