De ultieme festival look!

0
487

Is er iemand die niet van muziek festival houdt? Ik ben iemand die er van houd. Vooral wanneer het buiten goed warm is.

Het is nog niet zeker of de festivals dit jaar door gaan. Corona houdt ons nog iets langer in spanning. Maar wellicht is het met een vaccinatie- of negatief testbewijs toch mogelijk. En dan kan je maar beter goed voorbereid zijn!

Naast het regelen van een tentje, leuke groep vrienden en het blokkenschema uitpluizen, kan een goede festival outfit niet ontbreken. De grootste eis aan deze outfit? Dat ie het festival leventje zo goed mogelijk ondersteunt. In deze blog lees je hoe je je het beste kunt kleden voor een muziek festival.

Hoeden

Je vraagt je misschien af: waarom dragen zo veel festivalgangers hoeden? Het lijkt wel een ongeschreven regel. Maar de voornaamste reden is je eigen gezondheid. Op een open grasveld brandt het zonnetje natuurlijk lekker. En een brede hoed is de beste manier om je gezicht tegen de zon te beschermen.

Leren riem

Een goede leren riem mag niet ontbreken! Het is een accessoire dat perfect je taille benadrukt. En daarnaast heeft het natuurlijk een heel praktisch doel: je broek lekker op zijn plek houden. Niets is vervelender dan afzakkende broeken tijdens het dansen! Met een stoere, leren riem heb je tevens een goede boho vibe te pakken.

Kek brilletje

Bescherm je ogen! Een goede dames zonnebril is echt een must voor een muziek festival. Klassiek op ieder festival is een zonnebril rond montuurtje. Wees vooral niet te verlegen met je bril. Juist op een festival kun je lekker uitpakken.

Ruime jurk

Zodra de temperatuur stijgt zijn we geneigd ons steeds bloter te kleden. Veel mensen verbranden daarom meteen de eerste dag. Daarom is een floaty lange jurk een goede keuze. Door het lichte, los vallende materiaal is het niet te warm. En tegelijkertijd wordt je huid beschermd. Kies voor chique bohemian wit, of een goed bloemenpatroon. Voeg als finishing touch een stoere hoed of riem  toe en  iedereen zal naar jou omkijken.

Denim

Ook jeans zijn altijd een favoriet op ieder festival. Het stugge spijkerstofje kan tegen een stootje en is daarom perfect voor de gelegenheid. Ga voor luchtige shorts, of kies juist voor een lang en classy model met wijde pijpen. En als het ’s avonds een beetje begint af te koelen gaat er niets boven een spijkerjasje.

Een laatste tip: zorg dat je genoeg kleding mee neemt! Vaak sta je de hele dag door te zweten. Het is lekker als je zo nu en dan een schoon setje kan aantrekken. Zorg daarnaast dat je ook op slecht weer bent voorbereid. Niets hippers dan met een spetterende regenjas met een stel kekke laarzen!