De taal van de bloemen

0
410

Bloemen en planten, we zijn er maar druk mee. Niet alleen in huis maar ook in ons dagelijks leven daarbuiten kijken we steeds meer naar bloemen en planten. Het lijkt alsof we er meer de tijd voor willen nemen. Voor de één gaat het echt om het decoratie aspect en voor de ander om de werking van een plant. In deze blog vertel ik je wat verschillende planten en bloemen kunnen zeggen of wat ze voor ons kunnen doen. Lees je mee?

Een fleurig huis

Voor de meeste mensen zijn bloemen en planten een prachtig middel om het huis een beetje leven in te blazen. Planten en bloemen geven ons vaak een levendig en fleurig gevoel, alsof het in huis een feestje is. Ook in de tuin zijn bloemen niet te missen maar daar lopen ze wel meer kans op overwoekering door onkruid en aantasting door ongedierte. Koop bloembakken voor in de tuin, zo minimaliseer je die risico’s. Even een handige tip. Daarnaast zien bloembakken er ook prachtig uit.

Een plant voor iedere gelegenheid

Wist je dat er enorm veel planten zijn die ieder een eigen kwaliteit en daarmee invloed op de mens hebben. Zo werk de koffieplant als een echte Energizer, goed voor in je kantoor dus. Maar een aloë Vera plant heeft juist een slaapverwekkende en vooral rustgevende werking, ideaal voor in de slaapkamer. En zo zijn er ook tal van planten die sterk luchtzuiverend zijn, tja die doen het overal wel goed.

Bloemen voor positiviteit

We associëren bloemen en planten met de natuur. Maar ook met feestjes en het leven. Veel mensen worden dan ook heel blij als ze een bosje bloemen krijgen. Naast dat veel planten dus een speciale werking hebben, hebben bloemen dat ook.

Een boeket met een bericht

Wist je dat je, wanneer je iemand een boeket met bloemen geeft, je heel veel kan zeggen middels dat boeket? Verschillende bloemen staan namelijk voor verschillende emoties of berichten. Gele rozen staan bijvoorbeeld voor haat, waar rode rozen natuurlijk voor liefde gaan. Op deze manier zegt je boeket dus heel veel over wat jij van de ontvanger vindt, of hoe de gever over jou denkt. Maar als je gewoon heel erg van gele rozen houdt, kan je natuurlijk altijd een bosje kopen of vragen. Dan vergeet je die semiofficiële betekenis en hou je er enkel een vrolijk gevoel aan over omdat je zojuist je lievelingsbloemen in ontvangst hebt mogen nemen.