De perfecte tatoeage?

0
404

Het uitzoeken van de perfecte tatoeage is een hele klus. De tatoeage blijft immers voor de rest van je leven op je huid zitten. Daarom is het van groot belang om goed na te denken wat je op je huid laat zetten. Is het een kostbare herinnering, de namen van je kinderen iets wat een betekenis heeft of een afbeelding die je al jaren mooi vind? Het kan natuurlijk van alles zijn. Maar als de tatoeage eenmaal op de huid zit, moet hij wel goed verzorgd worden.

Herstel van perfectie

Na het zetten van je mooie tatoeage, moet je huid goed herstellen. Als je huid goed is hersteld, dan kan je tatoeage mooi uitblinken. Er zijn verschillende soorten tattoo verzorging die erbij kunnen helpen, zodat er geen infecties in de huid komen. Tijdens het tatoeëren worden er namelijk kleine sneetjes in de huid gemaakt, zodat hier inkt ingezet kan worden. Maar er mag natuurlijk geen infectie in de huid komen. Er bestaat bijvoorbeeld tattoo creme die zorgt dat de huid genoeg gehydrateerd is en vormt meteen een beschermende laag over de huid heen. De tattoo creme is goed smeerbaar en zorgt ervoor dat de kans op littekens miniem is op de huid na het zetten van tatoeages.

Zorg voor je huid!

Er zijn verschillende soorten tattoo verzorging, zoals tattoo crème, verschillende handcrèmes en pH-neutrale tattoo zeep of bodylotion, deze ondersteunen het herstel van de beschadigde huid. Op het internet zie je veel meer webshops die tattoo verzorgingsproducten aanbieden, waaronder dus ook pH-neutrale tattoo zeep. Zeep kan namelijk de huid behoorlijk uitdrogen, dit is niet de bedoeling als je een tatoeage hebt. Het is dan de bedoeling dat de huid goed wordt gehydrateerd. Speciaal soorten zepen die zijn ontworpen voor tatoeages zorgen ervoor dat het kleurverlies miniem blijft, daarnaast geven deze speciale zepen ook een verkoelende effect en beschermen ze tegen infecties, net zoals tattoo crèmes. 

Voor iedereen?!

Vaak wordt er gedacht dat verschillende verzorgingsproducten voor tatoeages alleen voor tatoeages gebruikt mogen worden, maar dat is niet waar. Bijvoorbeeld tattoo creme of pH-neutrale tattoo zeep kunnen ook gebruikt worden door mensen die piercings hebben. Als je een piercing laat zetten, dan wordt je huid natuurlijk ook beschadigd, dit moet ook goed verzorgd worden. Deze producten werken verzorgend, dus waarom dan ook niet bij piercings? Veel verschillende producten zijn multifunctioneel of kunnen zelfs met andere producten gebruikt worden. Als je een tattoo verzorgingsproduct wilt aanschaffen, let er dan op dat het hydraterend is en de uitdroging voorkomt.