De mogelijkheden van een groot gazon

0
259

Een grote tuin is een luxe voor velen, maar vaak weten mensen niet precies wat ze ermee moeten doen. Zoveel ruimte, wat kun je daar allemaal mee? In deze blog geef ik je wat ideeën. Want als je al die ruimte niet zou gebruiken, is dat zonde. Lees je mee?

Relax in de buitenlucht

Een tuin kan je gebruiken als woonkamer in de buitenlucht. Plaats een lounge set, een hangmat of een hottub in de tuin, zodat je kunt genieten in de zon. Maar ook in de koude wintermaanden, zoals nu, kan je in de tuin terecht. Op die lounge set, met een dekentje bijvoorbeeld!

Verbouw je eigen groenten

Steeds meer mensen vinden het leuk om met hun handen in de aarde te wroeten. Een moestuin is een geweldige manier om groenten en fruit te verbouwen, en het is ook nog eens leuk om te doen. Eten uit eigen tuin smaakt toch het allerbeste!

Ruimte voor de kids

Heb je kinderen? Dan wil je daar in een grote tuin vast plaats voor maken. Met een grote tuin heb je voldoende ruimte om een speeltoestel of zandbak te plaatsen, of zelfs een zwembad of trampoline. Maar ook met een mooi aangelegd gazonnetje kom je al een heel eind. Daar kan op gevoetbald worden! Met gazonmest van Moowy.nl zorg je dat je gazon er altijd goed bij ligt. Kijk op de website Moowy.nl wat zij aanbieden.

Lekker kokkerellen

Houd je ervan om te koken? Ook dat kan buiten! Een buitenkeuken is een geweldige manier om van de tuin te genieten. Je kunt er een barbecue, een pizza-oven of een smoker in plaatsen. En als je het een beetje professioneel aanpakt, heb je daar met wat voorbereiding en oefening ook in de koudere maanden plezier van. Eten van de barbecue smaakt immers in ieder seizoen lekker.

Huisje, boompje en een beestje

Als je dieren hebt, kan je hier in een grote tuin ook ruimte voor maken. Je kunt bijvoorbeeld een vogelhuisje plaatsen, een bijenhotel bouwen of zelfs een klein vijvertje aanleggen. Wil je kippen houden? Ook dat behoort tot de mogelijkheden van een grotere tuin.

Een grote tuin biedt eindeloze hoeveelheden mogelijkheden en combinaties. Of je nu houdt van groenten verbouwen, kinderen hebt, voor ontspanning of dieren gaat, een grote tuin biedt voor iedereen wel iets leuks. En al die combinaties zorgen voor een tuin waar je je nooit in hoeft te vervelen!