De maat van een condoom

0
373

Condooms zijn een van de meest gebruikte voorbehoedsmiddelen. Voorbehoedsmiddelen zijn erg belangrijk. Niet alleen zodat de vrouw niet zwanger kan worden, maar ook zodat je geen soa’s zal kunnen oplopen. De maten van een condoom kunnen soms lastig zijn. Je kan een maat S condoom hebben, maar XXL condooms zijn er ook. Gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen wat je maat is.

De omtrek

Veel mannen houden ervan om te vertellen dat ze een vrij grote penis hebben. De omtrek van de penis zal uitmaken wat voor een soort condoom je nodig hebt. De XXL condooms zijn bedoeld voor mannen met een grote omtrek dan gemiddeld. Bij de XXL condooms zal je direct zien dat de condoom een stuk wijder is. Als je de omtrek van de condooms dan ziet, weet je direct of het jou of niet zal passen.

De maten van de condooms zullen op de verpakking staan. De kleine condooms willen dus niet per se zeggen dat je penis niet lang is. Het gaat vooral om de omtrek. In de meeste gevallen kun je de omtrek van je penis makkelijk meten. Dit kun je zelfs doen met een gewone liniaal. De centimeters zal je om moeten rekening in millimeters. Op die manier kom je er achter of je de condooms zal passen.

Wat als ik de condoom niet pas?

Het kan dat je op het punt staat om geslachtsgemeenschap te hebben en je merkt dat de condoom niet goed past. Dit is een erg vervelend ervaring. Hoe vervelend het ook is, op dat moment is het altijd aan te raden om geen geslachtsgemeenschap te hebben. Je zal kunnen bekijken of er een mogelijkheid is om grote condooms te kopen. Anders zal je er beter mee kunnen wachten tot je de kleine condooms kunt omwisselen met een grotere versie.

De kleine condooms hoef je niet altijd direct om te wisselen. In sommige gevallen kom je erachter dat de condooms niet goed werken. Dit kan komen doordat jezelf de condoom niet juist om gedaan hebt. Op de verpakking zelf staan aangegeven hoe je de condoom om zal moeten doen. Als je het niet op die manier doe, zal de condoom niet juist kunnen zitten. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat de condoom anders beschadigd wordt. Dit moet je altijd zien te voorkomen. Daarom is het belangrijk om de verpakking goed na te leven. Op die manier kun je dit soort dingen voorkomen.