De 5 grootste tuinmeubeltrends van 2021

0
462

Voor al het meubilair geldt dat er een tijd is van komen en gaan. Soms omdat het meubelstuk aan het einde van zijn levensduur is, soms omdat het kapot is, of soms omdat je eigenlijk gewoon toe bent aan iets anders.

Dat interieurtrends zich blijven ontwikkelen is niet gek. Vooral in dit jaar waarin we aan huis gekluisterd zijn, kijk je constant tegen je spulletjes aan. Zo nu en dan een frisse wind door je huis heen laten waaien is daarom heel gezond.

Maar vaak wordt daarbij de tuin vergeten. En dat terwijl ook in de wereld van tuinmeubelen zich ieder jaar nieuwe trends voordoen. In deze blog, de leukste tuinmeubeltrends van 2021!

Houtlook parasol

De tuin is ons privé stukje natuur. Veel mensen streven daarom naar een tuin met een zo natuurlijk mogelijke look. Daar kan nu een nieuwe parasol aan worden toegevoegd. Deze heeft geen stangen van aluminium, maar een teakhout look. Een houtlook parasol is daarmee de perfecte toevoeging aan een organische lounge dining set.

Houtlook print tuintafels

Wie ooit een houten tafelblad als tuintafel heeft gehad, zal zelf hebben ervaren hoe het hout na een regenachtig seizoen is krom getrokken. Als alternatief werd er daarom vaak voor een aluminium tuintafel gekozen. Deze nieuwe trend combineert de houtlook met de duurzaamheid van een aluminium tafel. Het oppervlak is bijna niet van echt hout te onderscheiden. Toch is de tafel op een dunne print na volledig van aluminium. Daarmee is de tafel super functioneel en onderhoudsvriendelijk.

Rope

Rope is bij liefhebbers van een natuurlijke tuin al langer een favoriete keuze. Het materiaal oogt natuurlijk en past toch bij veel stijlen. Waar voorgaande jaren aardse bruintinten favoriet waren, komt nu het diepgroen door. In alle tuinbladen vinden we groene, rope tuinmeubelen. Helemaal hip!

SUNS comfort seat

Wie lange tijd aan een picknick tafel heeft gezeten, zal op den duur toch een steuntje in de rug missen. Daar is de SUNS comfort seat bench de ideale uitkomst voor. Met dit kussen verander je iedere rugloze bank eenvoudig in een comfortabel zitplekje. Je eigen lichaamsgewicht houdt het kussentje eenvoudig op zijn plek.

Overkapping

De overkapping maakt een terugkeer in de tuinwereld. De klassieke pergola of uitschuifbare buitenzonwering wordt steeds vaker ingeruild voor een modern, losstaande overkapping. Vaak vormgegeven met (verstelbare) lamellen. Daarmee heb je de mate van zon zelf in de hand. In de horizontale positie zijn deze lamellen zelfs volledig waterdicht. Zo kun je zelfs in de regen van je tuin genieten.

Laat dit voorjaar dus niet alleen een frisse wind door je huis, maar ook door je tuin waaien.