Cadeautips voor jong en oud

0
35

Het zal je wellicht niet vreemd in de oren klinken; vlak voor een verjaardag sta je nog met je handen in het haar om een geschikt cadeautje te vinden voor de jarige. Of wanneer je je vrienden of partner zomaar wilt verrassen met een kleinigheidje kan het nog best lastig zijn om iets te vinden. Het vinden van het juiste cadeau kan een flinke zoektocht zijn, zeker wanneer je de jarige niet goed kent of wanneer hij je geen cadeautips heeft gegeven. Toch zijn er een aantal categorieën waarmee je de plank eigenlijk niet mis kunt slaan. Benieuwd waarmee jij de jarige mee kunt verrassen? Lees dan verder in dit blog.

 

Voor opa en oma

Een voordeel wanneer opa of oma jarig is, is dat zij vaak wel een leuk cadeau in gedachte hebben en daarnaast vaak met alles wel blij zijn. Je kan het dan ook niet echt verkeerd doen bij deze generatie, al wil je natuurlijk wel met een leuk cadeau aankomen. Een speciaal cadeau zoals de krant van hun geboortedag, een wandplaat met nostalgische afbeelding of mooie foto van de hele familie is origineel om te geven. Je kunt ook denken aan een grote puzzel, puzzelboek of boeken om de hersens nog eens flink te laten kraken. Houdt jouw opa of oma ervan om zich goed op te doffen en voor iedereen goed voor de dag te komen, dan kun je hen ook verrassen met een gouden ring diamant.

 

Van jong tot oud

Voor volwassenen zijn er een heleboel cadeaucategorieën waar je in kunt zoeken. Spullen voor in huis of voor de echte Bourgondiër zijn echt altijd goed. Is de woonkamer bijvoorbeeld net verbouwd of is de jarige net naar zijn eerste eigen appartement verhuisd? Met een behangpaneel kun je de muur mooi opvrolijken zonder dat je deze perse moet verven of behangen. Houdt de jarige wel van die lange zomeravonden waarbij de hele vriendengroep wordt uitgenodigd voor een hapje eten en drinken? Ga dan voor bijvoorbeeld een nieuwe barbecue of bijpassende accessoires zoals handschoenen of een leuk schort. Kun je de stijl van de jarige goed inschatten, dan kun je een mooie horloge of sieraad zoals gouden oorbellen cadeau geven.

 

Voor kinderen

Hoewel kinderen soms wat onvoorspelbaar kunnen zijn, kun je vrijwel ieder kind blij maken met een nieuw boek. Of het nu een boek met een spannend verhaal is, een boek met plaatjes voor de kleintjes of een leerzaam boek, in de tijd van de mobiele telefoons blijft dit een ideaal cadeau. Daarnaast kun je voor kinderen denken aan een praktisch cadeau, zoals een nieuwe rugtas, broodtrommel of regenlaarzen.