Alles wat je moet weten over vitamines

0
274

Vitamines en minteralen zijn belangrijk bij een gezonde voeding. Dat komt omdat ze veel rollen in het lichaam vervulen. Ze helpen onder andere botten te versterken, wonden te helen en helpen bij het versterken van je immuumsysteem. Ook zetten vitaminen en mineralen voedsel om in energie. Daarom is handig om de nodige vitamines en mineralen bij te slikken. Zo heeft Solgar goede vitaminen en mineralen. In dit artikel vind je meer informatie over vitamines en mineralen. 

Wat zijn vitamines en mineralen?

Vitamines en mineralen zijn stoffen die je lichaam nodig heeft. Zo maakt elke dag je lichaam huid, spieren en botten aan. Het produceert rood bloed dat voedingsstoffen en zuurstof naar afgelegen buitenposten transporteert, en het stuurt zenuwsignalen heen en weer. Maar om al deze zaken te kunnen doen heeft je lichaam dus vitamines en mineralen nodig. Soms maak je ze zelf dus niet genoeg aan en is het handig om het dus bij te slikken. Vitamines zorgen er namelijk voor dat je immuumsysteem verbeterd wordt. Je kan bloed laten prikken om te kijken of je tekort hebt aan bepaalde vitamines en mineralen.

Soorten vitamines

Je hebt verschillende soorten vitamines. Je kan vitamines onderverdelen in twee soorten, namelijk vetoplosbare en wateroplosbare vitamines. Vitamine A, vitamine D, vitamine E en vitamine K zijn in vet oplosbaar. Het lichaam slaat vet oplosbare vitamines op in vetweefsel en de lever, en de reserves van deze vitamines kunnen dagen en soms maanden in het lichaam blijven. Dieet vetten helpen het lichaamdoor vitamines op te nemen via het darmkanaal. Die in water oplosbaar zijn blijven minder lang in je lichaam, omdat je de vitamines met plassen weer uitplast. Daarom moet je in water oplosbare vitamines vaker slikken. Voorbeelden van vitamines die in water oplosbaar zijn: vitamine C en vitamine B. 

Solgar

Solgar is in 1947 opgericht in New York en verkoopt multivitamine in poedervorm. De basis van het bedrijf ligt bij wetenschap, innovatie, kwaliteit en integriteit. Inmiddels zijn nu meer dan 300 Solgar producten te koop in meerdere landen, waaronder ook Nederland. Duurzaamheid en integriteit is erg belangrijk voor het bedrijf. Solgar maakt bewuste keuzes bij de productie van de supplementen en ondersteunt actief projecten die bijdragen aan een duurzame samenleving. Ze kiezen daarbij ook duurzame kruiden etc uit. Duurzame productie is daarbij van belang. Solgar heeft prodicten die mensen over het algemeen als van goede kwaliteit zijn. Vrijwel alle Solgar producten zijn daarom vrij van suiker, zuivel, zout, zetmeel, gist, tarwe, gluten, conserveringsmiddelen en synthetische kleur- en smaakstoffen. 

Slik jij dagelijks vitamines?