3x de beste sportsupplementen

0
415

De zon laat zich de laatste tijd weer steeds vaker zien en laat ons realiseren dat we weer op weg zijn naar de zomer. Nu er ook een einde is gekomen aan de maatregelen rondom de pandemie is het tijd om ons oude leven weer op te pakken. Hoewel we ons door de pandemie steeds meer bewust zijn geworden van onze gezondheid, hebben veel mensen het verkrijgen van hun ultieme summer body steeds verder doorgeschoven op de agenda. Sportscholen die lange tijd gesloten waren, teamsporten die niet beoefend konden worden en snacks binnen handbereik lagen op dagen dat we thuiswerken hebben ervoor gezorgd dat niet iedereen zijn korte broeken van vorig jaar nog past. Helemaal niet erg natuurlijk, maar wel is het belangrijk om actief te blijven. Om deze zomer fit over het strand te paraderen kun je jouw sportschool abonnement weer afstoffen en je fitness journey voortzetten. Om je doelen te bereiken kun je gebruik maken van een aantal supplementen die geliefd zijn onder sporters. In dit blog lees je meer over deze supplementen en kun je erachter komen of het iets voor jou is.

 

Whey protein

Eiwitten spelen een belangrijke rol bij je fitnessdoel, of dat nu afvallen, aankomen of droog trainen is. Het is een essentieel onderdeel van je dagelijkse voeding, het helpt namelijk om je spieren te herstellen en op te bouwen na een training. Je kunt natuurlijk veel vlees en zuivel eten om eiwitten binnen te krijgen, maar vaak heeft je lichaam meer nodig. Hoe meer spiermassa, hoe efficiënter de vetverbranding zal werken. Des te meer reden dus om je te wagen aan eiwitten, oftewel whey protein in de sportwereld. Je kunt whey protein mengen met water voor een shake, maar je kunt het ook door je havermout, yoghurt bowl of smoothie doen. Online kun je zonder problemen whey protein kopen, wel zo makkelijk.

 

Aminozuren

Aminozuren zijn essentieel voor herstel en opbouw van spierweefsel. Whey protein bevat deze essentiële aminozuren, maar er bestaan meer vormen. Aminozuren bestaan bijvoorbeeld ook als tablet, capsule of in vloeibare vorm. In totaal bestaan er wel 22 verschillende soorten aminozuren, die onder te verdelen zijn in niet-essentiële aminozuren en essentiële aminozuren. De niet-essentiële soorten kunnen door het lichaam zelf worden aangemaakt, de essentiële varianten niet. Drie van de essentiële aminozuren worden samen ook wel BCAA genoemd en worden veel gebruikt door krachtsporters. Ze helpen bij de opbouw en groei van spierweefsel, voor energieproductie van de spieren en het voorkomen van spierafbraak. Deze aminozuren kopen kun je ook prima online doen.

 

Creatine

Tot slot creatine. Dit supplement stimuleert spiergroei bij explosieve krachtinspanningen en speelt een belangrijke rol bij de bouw van spieren. De duur van je training wordt verhoogd en dat helpt bij het vergroten van je totale spiermassa. Je kunt dus harder en intensiever trainen met behulp van dit supplement. Wel is het belangrijk om het te combineren met eiwitten, want je spieren moeten op tijd herstellen en tegelijkertijd krijgen ze ook meer te verduren.